MEE Audio Matrix Cinema ANC teszt

Hangminőség, üzemidő, összegzés

Ahogy a neve is utal rá, valószínűleg a filmezési igényekből indult ki a fejlesztés, ami sok szempontból teljesen más, mint a zenét hallgatni, mindenesetre a gyári hangszínszabályzással tényleg remekül variálható, hogy épp milyen tartalmat fogyasztunk. Alapértelemzetten egyik mód sincs bekapcsolva, ilyenkor egy kimondottan transzparens, visszafogott hangképpel találkozunk, ami a háttérben történő, folyamatos zenehallgatáshoz, vagy egyéb, kevesebb aktív figyelmet kívánó tartalom hallgatásához tökéletes, akár hosszú órákon át.

[+]

Filmekhez és podcastokhoz adott kétlépcsős Clear Voice-mód, ezek kiemelik a beszédhangokat és némileg háttérbe szorítják a háttérzenét, az első szinten még alig észrevehető a hatás, viszont a másodikat aktiválva tényleg vaskossá válik az eltérés, és hirtelen nehéz lesz nem a beszélőre figyelni. Aki a filmeket nem a mély dialógusokért, hanem a különleges vizuális és akusztikus hatásokért szereti nézni, annak a beszédes Bass Boost módot ajánlom, ahol tényleg vad dinamikával jönnek az impulzusok, és a szubbasszus tartomány igen nagy szerepet kap. Végül, de nem utolsó sorban a Dynamic Music mód van a listában, ami zenei téren a legrészletezőbb ezek közül, de erősen felhívja a figyelmet a mélyekre és a magasakra, tipikusan V-karaktert csinál az egyébként egyáltalán nem túlszínezett hangzásvilágból.

[+]

Az AptX-támogatás kimondottan jó hír az elérhető átviteli minőség szempontjából, az aktuális androidos telefonok közül lényegében mindegyik ismeri ezt, az SBC-nél jóval magasabb elérhető minőséget kínáló kodeket. Zenei szempontból is abszolút elégedettek lehetünk az eredménnyel, hiteles térérzettel, kellő mennyiségű részlettel boldogít minket a termék, hangszínszabályzás nélkül pedig egy nagyon kiegyensúlyozott, picit már-már inkább mélyekben szegény, de akár apró részletekben elveszve is nagyon élvezhető összképet kap a hallgató. Ebben a kategóriában ez elég kevés konkurensről mondható el.

[+]

Sokan szkeptikusan állnak az aktív zajszűréshez, én rendkívüli módon meg tudtam kedvelni az elmúlt néhány évben, főleg, mióta az évi néhány alkalomnál jóval gyakrabban ülök repülőn. A MEE Audio rendszerét is volt szerencsém rengeteg éles helyzetben tesztelni, és bár a kategória legnagyobbjainak számító Bose vagy Sony rendszereihez nem ér fel, első próbálkozásnak több mint remek. A hajtóműzajt játszi könnyedséggel nyomja el, ahogy az egyéb motorhangokat, búgásokat is minimálisra tompítja a tömegközlekedési eszközökön. A zsivaj-típusú hangokkal nem tud még mit kezdeni, illetve van némi minimális alapzaja, ami az elcsendesedő tartalommal válik feltűnővé, de nagyjából ennyit lehet a negatívumok közé sorolni.

[+]

Nem kimondottan kicsi vagy könnyű a fejhallgató, viszont átlagon felülinek sem mondható, ennek megfelelően az üzemidő kimondottan jó. Zajszűrés nélkül, Bluetooth-on 33 órás maximumot említ a cég, a mi tesztünk alapján ez inkább 27-28, ami még mindig igen derék, de zajszűréssel is majdnem megcsinál 20 órát, ennél sokkal több tényleg nem kell. Nem feltétlenül csak ehhez a termékhez kötődik, bár ennél is így van, de észrevette már a kedves olvasó, hogy minden fülhallgató bekapcsoláskor jelzi az akkumulátor töltöttségét? Szerintem pont kikapcsoláskor lenne igazán értelme ezt közölni, hogy a felhasználó eldönthesse, kell-e már a töltő, vagy mehet vissza a tokjába a fejhallgató.

[+]

A MEE Audio Matrix Cinema ANC nagyon jól vizsgázott a nálunk töltött idő alatt. Léteznek nála összességében jobb zajszűrésű, részletesebb kodektámogatású és több egyéb szolgáltatás kínáló fejhallgatók, mint például a WH-1000XM3 vagy a Bose QuietComfort 35, ez a termék azonban nagyjából féláron nyitott ezekhez képest, Amerikában tényleg megdöbbentően jó, 150 dolláros árat találtak neki, és még a hazai, végfelhasználói ára sem lett több 65 000 forintnál. Itthon is kapható versenytársai közt egy-két Sennheisert (HD 4.50 vagy valamelyik vezeték nélküli Momentum), esetleg Audio-Technica SR5BT-t vagy a JBL E65 BT-t lehet említeni, én úgy gondolom, egyikkel szemben sem marad alul.

MEE Audio Matrix Cinema ANC

Előzmények

 • CES 2019: A Matrix PowerWatch 2 sosem merül le, mert Te töltöd

  Testhővel és napenergiával etethető a Pepcom egyik legérdekesebb ketyeréje, ami prototípus fázisban is izgalmas.

 • Xiaomi Mi ANC (Type-C) teszt

  Ár/minőség arányban ismét odacsaptak a kínaiak, a legolcsóbb, de korántsem a leggyengébb aktív zajszűrős fülhallgatót próbáltuk ki.

 • Tronsmart Encore S6 teszt

  Vezeték nélküli fejhallgató, tizenezres árkategóriájának egyik, szinte soha nem látott extrájával, az aktív zajszűréssel. Utazóknak tökéletes alternatíva, vagy van valami nagy buktató?

 • MEE audio Pinnacle P2 teszt

  Egy kiváló előd végfelhasználói árát felezték le, ám a végeredmény nem is lett egyértelműen rosszabb a kiindulási pontnál. A P2 sokaknak lehet jó vétel!

Hirdetés