2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Maze Alpha X - súlyos egyéniség

Három oldalt keskenyített kávájú okostelefonból már többfélével találkozhattunk, a Maze újdonsága viszont kimondottan jól is sikerült.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Alig több mint egy év telt el azóta, hogy a Xiaomi egy olyan telefont mutatott be, amitől koppant az állunk a padlón. Az első Mi Mix előtt is volt ugyan három oldalról kávamentesített konstrukció, ám a Sharp vonatkozó modelljei japán belpiacos, nagyon kevés példányban elkelt darabok voltak, kvázi szériaérettnek nyilvánított prototípusok. Ez egyébként jellemző a Xiaomi első ilyen mobiljára is, a nemrég megjelent második generáció hozta el azt a kiforrottságot, amivel már különösebb kompromisszumok nélküli, mindennapokra ajánlható termék lett belőle.

Nem drasztikus, de jól sikerült a kávamentesítés
Nem drasztikus, de jól sikerült a kávamentesítés [+]

Amennyire meglepő volt egy éve, hogy épp a Xiaomi kezéből érkezik egy ennyire forradalmi formaterv, legalább akkora meglepetés az, hogy egy szinte teljesen ismeretlen kínai gyártó tudja ezt követni, és előre lelőjük a poént: kimondottan használhatóra sikerült a 220 dollárba kerülő, szűk kávás mobil. A Maze egyébként a sencseni YOP Communication Technology Co., Ltd. kezében van, a brand nevét pedig a HBO-n futó Westworld labirintusa ihlette, reméljük senki nem érzi majd úgy, hogy rossz irányba indult el, amikor a Gearbesten kosárba dobta és kifizette az Alpha X-et.

A legfőbb tartozékokon túl védőüveget is rejt a méretes doboz
A legfőbb tartozékokon túl védőüveget is rejt a méretes doboz [+]

Mindig öröm, ha nem csak egy töltőfej, illetve egy USB-kábel van a dobozban, az Alpha X-hez adnak védőüveget is, ami már csak azért különösen hasznos, mert jó eséllyel ez nem az a termék, ami minden sarki GSM-boltban hegyekben áll raktáron. Ugyanez igaz a tokra is, ami egyébként nem jár hozzá gyárilag, a kínai webshopokat böngészve is csak elvétve lehet találni, érdemes lehet ilyesmit beszerezni, ha szeretnénk vigyázni az üvegből készült hátlapra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.