Hirdetés

Kia Niro EV 2022 menetpróba

Annyira alapos ráncfelvarrás a Niro friss verziója, hogy az már kvázi egy új modell. És előnyére változott.

Bevezető

A Kia Niro első felvonása egy iszonyú jól eltalált autó volt. Főleg az elektromos változat sikerült jól, vállalható árazás mellett adott a konkurensekhez képest bőséges hatótávot főleg a nagyobb, 64 kWh-s akkumulátorral szerelve. Mi is szerettük, a vásárlók is szerették, szóval a Kiánál egy teljesen új modell létrehozása helyett inkább úgy döntöttek, hogy bár az alap megmarad, de csinálnak rá egy szinte vadonatúj autót, ez lett a Niro EV 2022.


[+]

Egyrészt új a forma. Új a fedélzeti rendszer. Új az akkucsomag, új a vezérlés, a motor, a beltér… és az árazás is. Mert az előd 13 milliós árához képest ez a mostani gép kapásból nem rendelhető kisebb akkumulátorral, a legkevésbé felszerelt példány 16,4 millióról indul (silver), abban még nincs hőszivattyú, ülésfűtés, navi, vezeték nélküli telefontöltés, csak 8 inches a kijelző… de már ebben is 64,8 kWh-s az akkumulátor és 204 lóerős az elektromotor. Nálunk a csúcsváltozat Kryptonite járt, amihez még hozzádobták a Techno és a Relax csomagot, valamint a napfénytetőt is, így éppen átléptük a 20 milliós értéket, de ebben tényleg minden benne van, amit a Kia a Niro EV-hez adni képes.


[+]

Úgy egyébként a Silver csomag már bőven elég lenne, de ott még rá kell dobni 350 lepedőt a hőszivattyúra (és nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez mennyire hasznos a téli időszakban a fogyasztás kapcsán), szóval talán a Platinum lehet a jó választás LED lámpákkal, esőszenzorral és holttérfigyeléssel. És akkor megáll a történt 18 milliónál. Akárhogyan is, a Niro EV ára emelkedett, mint ahogyan minden autó ára emelkedett, a konkurenciához viszonyítva viszont még mindig nem szállt el, főleg ha az akkupakk méretét is bevesszük a képletbe, mert a Stellantis-csoportba tartozó Opel-Peugeot-Citroen trió 50 kWh-s teleppel dolgozik jellemzően, a méretben kissé nagyobb VW ID.4 25 millióról indul (yikes!), az egyébként versenyképes Megane E-Tech viszont valamivel kisebb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés