Hirdetés

Java játékok #10 - XIII

Törtélemi áttekintés

Képregényes körökben jól ismert egy ún. francia-belga (Franco-Belgian) stílus, amelynek a kialakulását a XX. század elejére datálhatjuk, ezek először francia nyelvű újságok hasábjain jelentek meg, hatalmas sikerrel. Ennek köszönhetően később önálló, csak képregényeket tartalmazó magazinokat kezdtek kiadni, ahol az irányzat képviselőit végre az őket megillető terjedelemben olvashatták a rajongók, így például az Asterix, Tin Tin kalandjai, Lucky Luke és a Hupikék Törpikék mellett a XIII publikálása is megkezdődhetett.

Gameloft's XIII

A belga Jean Van Hamme és William Vance szerzőpáros XIII című sorozatának első részét 1984-ben tették közzé a Spirou magazinban, a Wikipédia szerint eddig 19 rész látott napvilágot. A PlayStation 2-es játékadaptációban a főhős hangjában az X-aktás David Duchovny-t ismerhetjük fel, a mozgóképes változat idén kerül a képernyőre tévés sorozat formájában Val Kilmer főszereplésével, akit pedig többek között a Batmanben láthattunk.

Gameloft's XIII

A történet elég összetett, az Egyesült Államok keleti partján egy férfit sodor a partra a tenger, őt találja meg egy éppen ott horgászó idős házaspár, akik egy maszek műtét segítségével lábra állítják hősünket. A férfi amnéziában szenved, semmit sem tud magáról, így jobb híján XIII-nak nevezik el a testén lévő tetoválása miatt. A békés tengerparti gyógyulásnak egy támadás vet véget, bérgyilkosok próbálják megölni emberünket, aki miután rájön, hogy profi módon kezeli a fegyvereket és közelharcban is otthonosan mozog, elindul kideríteni, hogy ki is ő valójában.

A képregény első kettő része Magyarországon is megjelent a ’90-es évek elején, emlékezhetünk rá, nem volt rossz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés