Hirdetés

Nyárbúcsúztató java játékok

Playman Beach Volley

Sajnos lassacskán véget ér a nyár, amit most két könnyed, tengerparton játszódó játékkal búcsúztatunk.

A nagy mobiljátékosok számára valószínűleg ismerősen cseng Mr. Goodliving neve - akiknek nem, azoknak elárulom, hogy az úriember (illetve ma már inkább cégnév) a rendkívül népszerű Playman Sports sorozat fejlesztője. A szériát kétségtelenül a Summer Games 2005 tette híressé (mellyel barátaimmal én is sokat játszottam unalmasabb órákon/előadásokon), de ma már több részből áll, melyek között olyan nagyszerű alkotásokat is találunk, mint a Beach Volley.

A (strand)röplabdás játékokok annak ellenére is elég népszerűek a mobiljátékosok körében, hogy közülük minden bizonnyal kevesen űzik e tevékenységet a tengerparton. Nehéz tehát kitűnni a tömegből, de tesztünk tárgyának sikerült.

A többi Playman szoftverhez hasonlóan a Beach Volley nagyszerűsége is egyszerűségében rejlik, legalábbis ami a kezelhetőséget illeti. A játéktér 4 darab négyzetre van felosztva, a fent és a lent lévő kettőn is áll egy-egy játékos, mindkettőt mi irányítjuk. A játék során 5 gombot fogunk használni, az 1/3-al a felső, a 4/6-al pedig az alsó (azaz a kamerához közelebb lévő) sportemberünket tudjuk előre/hátra mozgatni, az 5-össel pedig ugrani tudunk. A labda visszaütéséhez csak annyit kell tennünk, hogy a megfelelő emberkét a megfelelő négyzetbe mozgatjuk, ahol ő már magától visszaüti a lasztit. Ez azonban csak a játék elején ilyen egyszerű, a nehezebb ellenfeleknél bizony nagyon gyorsan kell majd reagálnunk, vagy hamar eljutunk a game overig.

Szervánál is egyszerű a helyzet, az ötössel tudjuk szabályozni, hogy hova és milyen erősséggel ütjük a labdát. Fogadásnál látjuk, hogy hova fog érkezni, csak időben kell odaérnünk hozzá, hogy fogadni tudjuk. Ahogy az alant látható videón is látszik, a grafika az "egyszerűen nagyszerű" elvét követi, nekem tetszik, a célnak tökéletesen megfelel. A kamera játék közben látványosan követi a labdát, az alapból is roppant idétlen kinézetű figurák mozgása pedig egyszerűen fenomenális - a hálónál álló bikinis nénikről nem is beszélve.

A hangok már kevésbé jók, azaz gyakorlatilag nincsenek. A főmenüben egész igényes kis muzsika (prüntyögés) szól, játék közben viszont csak pittyegések vannak, amikor valaki elüti a labdát, ami finoman szólva is szerény. Ettől függetlenül kellemes szórakozást ígér a játékban található 5 kampány, utazás közben simán el lehet vele ütni az időt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés