Hirdetés

Nem lesz jack kimenet a OnePlus 6T-n

A tegnap kiszivárgott védőtok alapján még úgy tűnhetett, hogy lesz az október 17-ére várt OnePlus 6T-n 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, a jack port kedvelőinek (tippünk szerint az abszolút többségnek) azonban rossz hír: újabb gyártó hagyja le a jól bejáratott megoldást.

A OnePlus korábban előszeretettel emelte ki kommunikációjában, hogy nem érdemes minden piaci trendre felülni: részükről alapvető a jack kimenet megtartása. Ám idáig tartott a dolog: Carl Pei társalapító a TechRadarnak a port elhagyásáról elmondta: „vitatható dolog volt, és nem azért döntöttünk így, mert mindenki más is. Úgy véljük, most jött el rá az idő, és vásárlóink többség élvezni fogja az előnyeit, a hátrányait feledtetve.”

Két mutatós, üvegházas phablet: a OnePlus 6 (jobbra) a Porsche Design Huawei Mate RS társaságában
A Porsche Design Huawei Mate RS elhagyta, a OnePlus 6 viszont még büszkén viselte a jack portot [+]

Pei érve ugyanaz, mint sok másik gyártónak: „a jack kimenetet eltávolítva több hely marad a készülékházban, így több új technológiát lehet beépíteni.” – itt talán a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasóra céloz, amit a OnePlus szintén megerősített. „Vásárlóink emellett többek között jobb üzemidőt kértek tőlünk.” Valószínű tehát, hogy méretesebb lesz a 6T akkumulátora, és a hasonló küllemű Oppo R17 Pro is növelte a kapacitást a jack port elhagyása mellett. Viszont az a telefon méretesebb kijelzővel, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval és a tripla hátlapi kamerarendszerrel is csak 3 grammot hízott, és sokan biztosan bevállaltak volna még párat, hogy a 3,5 milliméteres kimenet megmaradjon.

A gyártó mellékelni fogja a 6T csomagolásában a Type-C - jack konvertert, ám nem nehéz belátni: az nyilvánvalóan több helyet foglal, mintha az apró port a készülékházban maradt volna. Persze, szép lassan nő a Type-C-s és egyéb, saját DAC-kal szerelt, digitális fülesek aránya, a gyártó pedig hamarosan piacra dobja, Bullets fülesének USB-C-s változatát, így ahhoz átalakító nem szükséges.

Érkezik a Type-C-s Bullets füles
Érkezik a Type-C-s Bullets füles (forrás: OnePlus) [+]

A hírek szerint pedig érkezik a Bullets Wireless Bluetooth füles második változata – az első annyira népszerű volt, hogy az a OnePlust is meglepte, és nem tudott eleget gyártani belőle. Pei szerint azért is jött el éppen most az idő a port elhagyására, mert a OnePlus közösségének 59%-a rendelkezik vezetékmentes audioegységgel. Ám akárhogy is nézzük, a dologhoz lesz a kommunának néhány keresetlen szava. Más kérdés, hogy a szenzorsziget sem győzött meg mindenkit, aztán mégis a hatos lett az eddigi legnépszerűbb OnePlus telefon. Az állítólagos amerikai szolgáltatói nyitással a 6T pedig az elődjét is lepipálhatja.

Azóta történt

  • Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

    Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

  • A Note 10-től a Samsung is elveti a jack portot?

    Koreai források szerint a világ legnagyobb mobilgyártója is úgy érzi, lassan eljön az idő a vezetékmentes zenehallgatás preferenciájára.

  • Így kell OnePlus 6T-t nyerni!

    A OnePlus egészen érdekes nyereményjátékot hirdetett, amihez nem kell más, csak egy érintőképernyős mobil és nyilván némi internet.

Előzmények

Hirdetés