Ingyenes iPhone játékok #1

Újramelegített káposzta

Létezik az a közkedvelt mondás, amelyet jellemzően férfi-nő kapcsolatok esetén hangoztatnak nagyon bölcs közhelypuffogtató egyének, mely szerint az újramelegített káposzta már nem az igazi. Ez egyrészt alapvetően nem igaz, lévén a mikrohullámú sütőben megküldött étek rengeteg élethelyzetben simán van annyira jó, mint frissiben (mondjuk egy másnapos délelőtt során), másrészt pedig a kapcsolatok esetén sem okvetlenül igaz. Emlékszem, hogy mennyire elérzékenyültem énekórán kiskoromban, amikor valamelyik zeneszerzőről azt olvastam az életrajzában, hogy elvette gyerekkori szerelmét. Egyébként ezzel nincs egyedül, Fernando Torres is ezt cselekedte.

Ez azonban mind irreleváns annak fényében, hogy mi most az újramelegített káposzta filozófiájával vadul dacolva ismét nekifekszünk annak, hogy időről-időre mobiltelefonokon (táblagépeken) futtatható játkokról írjunk, mert egyrészt ez az iparág az elmúlt években igen durván megerősödött (hopp, itt egy releváns cikk), másrészt pedig szeretünk is játszani. Mindennek tetejébe pedig a szerkesztőségben csak úgy pörögnek az okostelefonok, mostanság speciel masszív mennyiségű iPad és iPod futott be, utóbbi pont abból a célból, hogy azon játékokat próbálgassunk.

Hogy az újramelegített sorozatnak kedvet csináljunk, elsőként ingyenesen lehúzható alkalmazásokkal traktálnánk az olvasót. A későbbiekben fizetős, s emiatt elvileg komolyabb játékok is érkeznek majd, de – mint ahogy számos kutatásból is kiderült már – a telefonos játékokkal az úgynevezett casual gamer típusú emberek játszanak, ami pont ellentéte a hardcore játékosnak. Vagyis nem akar belemélyedni minden kis beállításba, finomhangolásba, nem egy összetett stratégiai szimulációra vágyik, hanem tömegközlekedve, orvosra várva, bankban ücsörögve, unalmas munkahelyi megbeszéléseken, elalvás előtt (ez a kettő lehet egy és ugyanazon szituáció) csak nyomkodná egy kicsit a telefont, hogy elüsse az időt. S ehhez inkább ötletes, humoros, kedves, szerethető, jópofa, egyedi alkalmazások szükségesek, amelyek nem igényelnek túl sok beállítást, azonnal játszhatóak, s valamennyi sikerélménnyel is rövid távon kecsegtetnek. Nos, ezekből nyújtunk át egy kupacot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Újabb iOS játékkoktél

    Megint van egy sereg jópofa játék, amelyek közül érdemes szemezgetni. Fizetős is, ingyenes is akad, a játékélmény pedig mindenképp garantált.

  • Alkalmazásbemutató: Memory War

    iOS-en és BlackBerry OS-en elérhető memóriajátékot próbáltunk ki, amelyben egy kétszemélyes üzemmód is helyet kapott.

Előzmények

Hirdetés