Alkalmazásbemutató: Memory War

A mai bejegyzésben egy memóriajátékot ismertetünk, amely elérhető Apple iPad, iPhone és iPod Touch készülékekre; a futtatásához az iOS rendszer 4.0-s, vagy újabb verziójára lesz szükségünk. A 0,79 eurót, azaz körülbelül 250 magyar forintot kóstáló alkalmazás érdekessége, hogy az Apple mobilkészülékei mellett BlackBerry OS-re is elérhető, hamarosan pedig az Amazon Store-ban is meg fog jelenni. A játékot a szegedi illetőségű Smart and Smarty csapat készítette; a fejlesztőgárda hét egyetemistát tömörít egybe.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A programban két játékmód érhető el. A Campaign menüpontra kattintva egy mezei memóriajáték tárul elénk, amivel valószínűleg már mindenki találkozott. A menete nagyon egyszerű, a táblán lévő kártyák kártyák között párokat kell keresnünk, egyszerre kettőt fordíthatunk fel, a program pedig számon tartja, hogy az adott szintet mennyi idő és hány próbálkozás alatt tudtuk befejezni. A négy nehézségi fokozattal operáló játék során egyre nagyobb (azaz több kártyát tartalmazó) pályákat kell teljesítenünk. Sokkal érdekesebb a War játékmód, amelyben két játékos játszhat egymás ellen, egy képernyőn. A játékosok felváltva forgathatják fel a kártyákat; a menet végén értelemszerűen az nyer, aki a legtöbb párt rakta ki. A győzelem nem csak a jó memórián múlik, a játék folyamán ugyanis különféle fortélyokat vethetünk be ellenfelünk életének megkeserítése érdekében. Ezeket az alsó sávban található ikonokra kattintva érhetjük el, segítségükkel például elsötétíthetjük a pályát, összekeverhetjük a kártyákat, vagy megállíthatjuk az ellenfél körét.

A programból sajnos hiányzik a magyar nyelv, az angol mellett viszont németül is tud beszélni. A grafika roppant egyszerű, de egy memóriajátéktól az ember nem is várja el a csillivilli effekteket. A zenén viszont tornázhattak volna még egy sort a srácok, a játék során hallható prüntyögés nekünk hamar az idegeinkre ment; persze erre gyógyírt jelent a készülék lenémítása.

Összességében tehát egy jól összerakott kis programról van szó, amely könnyen szerezhet pár önfeledt percet a memóriajátékok kedvelőinek. A két játékos üzemmód és a változtatható nehézségi fokozatok miatt pedig az újrajátszási faktora is magas. Persze azért van még min csiszolni, a kártyákon lévő motívumokat fel lehetett volna dobni, valamint a zene sem a legjobb választás, bár ez szubjektív. Mindenesetre egy próbát megér az alkalmazás; letölteni ezen a linken lehet, a fejlesztők további munkái iránt érdeklődők számára pedig ezt a weboldalt ajánljuk.

Értékelés: Memory War (iOS 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 7 / 10 pont 250 forint

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

  • Újabb iOS játékkoktél

    Megint van egy sereg jópofa játék, amelyek közül érdemes szemezgetni. Fizetős is, ingyenes is akad, a játékélmény pedig mindenképp garantált.

  • Ingyenes iPhone játékok #1

    Felújítjuk sorozatunkat az Apple hordozható eszközeire letölthető játékokról, most ingyenes alkalmazásokat próbáltunk ki.

Hirdetés