Divoom Tivoo - a pixelek hangja

Nem hittük volna, hogy lehet merőben újat alkotni a Bluetooth hangszórók piacán, de tévedtünk. A Tivoo az egyik legmenőbb kiegészítő, ami az elmúlt években napvilágot látott.

Hirdetés

Van új a nap alatt

Piackutatók előrejelzései szerint az okostelefonok penetrációja az idei év végére elérheti a 66 százalékot világszinten, ami azt jelenti, hogy az emberiség által használt telefonok kétharmada okostelefon lesz. Ez Magyarországról nézve nem egy különösebben meglepő dolog, hiszen a legtöbb európai országban már most is 80 százalék fölött van az efféle készülékek részesedése, Ázsiai fejlettebb részein pedig ez az arány még a miénknél is magasabb. Azon viszont izgalmas lehet egy kicsit elgondolkozni, hogy az okostelefonok piacának ilyen szintű fejlődése hogyan változtatott meg más piacokat, illetve az emberek felhasználói szokásait. Most elsősorban nem az emberek életével, lelkével, kommunikációjával kapcsolatos dolgokra gondolunk, pedig valószínűleg ezzel kéne a legtöbbet foglalkoznia a társadalmunknak, hiszen a zsebünkben hordott készülékek nagyon sok dologban befolyásolják az életünket, de ez ugyebár a társadalomtudományok művelőire tartozik, egyes hatásokat pedig csak akkor fogunk ténylegesen meglátni, amikor a mai gyerekek felnőnek. Piaci változások viszont most is látszanak.

Igen, ez egy hangszóró
Igen, ez egy hangszóró [+]

Ilyen például az, hogy az emberek jelentős része elkezdett számítógépes játékokkal játszani, de azokat nem számítógépeken vagy konzolokon, hanem okostelefonok futtatják, ami egyben a hordozható játékkonzolok népszerűségének csökkenését is magával hozta. De legalább ilyen mértékben változtak az emberek zenehallgatási szokásai is, hiszen a forrás a többségnél ma már a telefon, ami nagyon megdobta a telefonhoz kapcsolható hangszórók piacát. Ma már a fiatalok többsége rendelkezik valamilyen Bluetooth-t használó hangkeltővel, a hangminőség és az üzemidő egyre jobb, de mint az a különféle termékek népszerűségén is látszik, ez önmagában még nem mindig elég a sikerhez, sokan kvázi divatkiegészítőként tekintenek a hangszórókra, vagy legalábbis többet várnak el annál, mint a fő funkció. Ezért adtak el nagyon sokat a különféle ledekkel felszerelt hangszórókból, ami előtt mi a szerkesztőségben mi mindig is viszonylag értetlenül álltunk, de stílusról ugyebár felesleges vitatkozni, nem is akartunk. Erre mi történt? A Speedshop elküldte nekünk a viszonylag ismert Divoom nevű cég Tivoo-nak keresztelt kiegészítőjét, ami egy retro televízió formavilágába oltott hangszóró, és be kell, hogy valljuk: nagyon tetszik nekünk. De ami ennél is izgalmasabb, az az, ahogyan az ismerőseink reagáltak a termékre, de erről majd a következő oldalon írunk részletesebben.


[+]

A Divoom újdonságáról elég nehéz bármi kézzel foghatót megtudni, hiszen a gyártó weboldala a teszt írásának pillanatában elérhetetlen volt, a csomagolás pedig elég szerényen bánik a konkrétumokkal, kézikönyv pedig egyszerűen nincs, amin ugyan fent lehetne akadni, ugyanakkor valahol elég jól jelzi azt, hogy ma már mennyire egyszerű és magától értetődő egy efféle termék használata. Kézikönyv persze ettől függetlenül nem ártana, vannak viszont egyéb kiegészítők a dobozban, nevezetesen egy microUSB-s töltőkábel és egy 3,5-ös jack-csatlakozó, hogy a hangszórót mégse csak okostelefonokkal lehessen használni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tronsmart Element T6 Max - elemi erővel

    Bő két évvel az első Tronsmart hangszóró megjelenése után a céget már a legjobbak között említhetjük. A T6 Max egy nagyon jó hangszóró, de otthonra túl sok lesz.

Előzmények

Hirdetés