Hirdetés

Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

Doboz, külső

Hogy a Huawei nem kétpálcás céllövöldés játékszernek szánja az órát, az már a csomagoláson látszik. Egy kulturált, sötétbarna kockát kaptunk, felnyitás után a puha bézs terület közepén mosolyog az óra, így ahogyan van ki lehet tenni a szalonba. Bár a doboz méretes, a tartozékok száma olyannyira véges, hogy egy darab töltőpadról beszélhetünk, ami viszont fehér színével pont nem illik az összképbe. Az USB-ben végződő kábelhez még töltőfejet sem kapunk (de ezzel csak mi jártunk így, egyébként van a dobozban), ráadásul az órát elég precízen kell ráültetni a korongra, hogy az érzékelők egymáshoz csattanjanak, különben nincs etetés.

A csomagolás méltó az órához
A csomagolás méltó az órához [+]

Á, tökmindegy, ezzel söpörtem félre a töltőt, nem számít, és rávetettem magam az órára, amiből egyébként színben háromféle verzió létezik (fekete, ezüst, arany), ezekhez pedig többféle szíj választható. Jól jártam, ezüstös órát kaptam fémszíjjal, de elsőre alábecsültem a csuklóméretemet, úgyhogy fel tudtam ugyan venni a kütyüt, de roppant felhasználóbarát módon pont az ütőeremet szorította el, szóval ment az óra vissza, ott visszatettek egy elemet a szíjba és végre megkaptam úgy, hogy pont jó lett. Bőrszíjjal nem lett volna ilyen gond, meg aztán az sem néz ki épp rosszul, de így az igazi. És ha le van téve az asztalra, nem megy a kijelző, akkor senki meg nem mondja, hogy ez egyébként nem egy elegáns, hagyományos karóra.

A töltő kialakítása nem a legszerencsésebb
A töltő kialakítása nem a legszerencsésebb [+]

Az ízlés szubjektív dolog, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy ez a termék hasonlít a legjobban egy klasszikus órára az összes eddig megjelent okoskütyü közül. Ennek két, egyébként meglehetősen triviális oka van. Kör alakú a kijelző, ezt ugye már sokan meg tudják ugrani, de szemből nézve sokkal vékonyabb a fémes káva, egyszerűen stimmelnek az arányok. Másrészt nincsen rajta semmi felesleges sallang, egy gomb és ennyi, letisztult, elegáns. Ehhez adjuk hozzá a fém készülékházat, a szíjat és azt is, hogy kifejezetten frankó a kijelző, ráadásul AMOLED. Ez visszafogott energiafelhasználás mellett lehet halványan (fekete háttérrel, fehér mutatókkal) always-on, azaz mindig látható, s mivel 400 x 400 pixeles (lenne, ha négyzetes lenne), ezért 1,4 inches átmérővel ez 286 ppi-t jelent, ami bőven elég finom.

Alcatel One Touch Watch vs. Huawei Watch
Alcatel One Touch Watch vs. Huawei Watch [+]

Az óra rozsdamentes acélból készült, a kijelzőt zafírkristály védi, roppant minőségi benyomást kelt. Egy egészen hangyányit talán vaskosabb, mint egy hagyományos óra, de ez nem tűnik fel, csak ha direkt erre figyelünk. Az oldalsó gombbal feléleszthető és lezárható a kijelző, illetve hosszas megnyomással a menübe tudunk lépni. Ha egymás után kétszer nyomjuk meg, akkor pedig teljesen lekapcsolható a display, így némi energiát takaríthatunk meg. Furcsa egyébként, hogy kábé 2 óra magasságába tették a gombot, a legtöbb órán ez lentebb van, de nem csak könnyű megszokni, hanem simán kényelmesebb is így, kevésbé kapargatja az ember használat közben a saját csuklóját. A Huawei Watch az IP67-es szabványt teljesíti, tehát valamelyest vízálló, úszni nem javallott vele, de ha ebédnél ráfröccsen a pörköltszaft, akkor leöblíthetjük. Még némi figyelmet érdemel a hátsó rész, innen ugyanis nem maradt ki a pulzusmérő, ami manapság a legtöbb okosórának kötelező kelléke. Még egy fontos apróság: a szíj 18 mm-es, szabványos, tehát cserélhető, ami mindenképpen jó pont.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Android Weart futtat a Fossil Q Founder

  A legújabb Android Wear operációs rendszert futtató okosóra a Google, az Intel és a Fossil összefogásának eredménye. Az óragyártótól más okoskiegészítők is érkeznek.

 • Felvásárolja a Misfitet a Fossil

  Az Android Weart futtató Q Founder után újabb lépést tesz a Fossil Group afelé, hogy betörjön az okoskiegészítő piacra.

 • Nem kér el horrorösszeget a rózsaarany Watchért a Huawei

  A 22 karátos rózsaarannyal bevont, Android Wear rendszerű okosóra első körben az Egyesült Államokban érhető el, és szemben egy-két igazán drága riválissal, a Huawei luxusvariánsa nem kerül egy vagyonba.

 • Pebble Time - jó időben

  Az Android Wear rendszerre épülő okosórák mellett a Pebble színes kijelzővel ellátott modellje is egy túlságosan egyszerű megoldásnak tűnhet, pedig egy jól átgondolt koncepció végeredménye.

Előzmények

Hirdetés