MWC 2015: Okosóráról rántotta le a leplet a Huawei

A Huawei nem szállt be elsőként az Android Wear operációs rendszert futtató okosórák piacára, de az eladásokat figyelembe véve ez eleve nem tűnik egy átgondolatlan lépésnek, a 2015-ös Mobile World Congressen bemutatott Huawei Watch külsejét megnézve pedig egyértelműen kijelenthető, hogy megérte nem kapkodni.


[+]

Az 1,4 hüvelykes, 400 x 400 pixeles AMOLED érintőkijelzőt (286 ppi) zafír krisztály lencse borítja, a különleges kialakításnak köszönhetően az óra a nedves kézzel, illetve kesztyűben történő érintésre is reagál. Az óra 42 milliméteres tokja és szíja hidegen kovácsolt rozsdamentes acélból készült, a színvariáció is jól tükrözi, hogy az elegancia fontos szempont volt a Huawei-nél; az új eszköz rikító színekben nem érhető el, aranyban, ezüstben és feketében viszont igen. A számlapok tekintetében is odatette magát a kínai gyártó, gyárilag 40 féle megoldás közül választhatnak a felhasználók.


[+]

Az eszköz processzora 1,2 GHz-es órajelen ketyeg, de pontos típusa ismeretlen, a tárhely 4 GB-os, a RAM 512 MB-os, a kapcsolódáshoz 4.1-es Bluetooth-ra van szükség. Különlegességnek mondható a beépített barométer, illetve az is jó szolgáltatás, hogy a 300 mAh-s akkumulátort vezeték nélkül lehet tölteni.


[+]

A megjelenésről és a várható árról egyelőre nincs információnk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2015: Itt a két új LG okosóra

    A dél-koreai gyártó nem csak az új okostelefonjait, hanem okosóráit; a Watch Urbane-t és annak LTE változatát is megmutatta az idei Mobile World Congress kiállítás előtt.

  • Bemutatkozott az LG Watch Urbane

    Kerek kijelzővel szerelt prémium Android Wear okosórával rukkolt elő a kisebbik dél-koreai vállalat.

  • LG G Watch R - kerek történet

    Az LG okosórája az egyik legjobb, amihez eddig szerencsénk volt, a valódi, levágás nélküli kör alakú kijelző remek látványt nyújt, az üzemidő terén pedig új bajnokot avatunk.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés