Itt a Honor V8: QHD opció, dupla kamera, remek ár

Bemutatkozott a várva-várt új Honor csúcskészülék, és továbbra sem kell csalódni a Huawei kötelékébe tartozó márkában: a két V8 variáns csupa minőségi komponenst kapott.

Hirdetés

Számos kínai gyártó kettéosztotta mobilos üzletágát, hogy részben hagyományos csatornákon (szolgáltatók, hivatalos márkaképviseletek, partnerboltok) és komoly marketinggel passzolják el készülékeiket, részben pedig önálló brand névvel, minimális reklámköltséggel, online értékesítésben, alacsonyabb árral találjanak vevőket. A Huawei és a kötelékébe tartozó, ám függetlenül működő Honor brand a legismertebb ebben a stratégiában, és távozott már tőlünk ilyen márkájú készülék különösen ajánlott plecsnivel, így nem kérdés, hogy évről-évre sokan várják az aktuális zászlóshajót.

A 2016-os csúcsmodell ma meg is érkezett, mindjárt kétféle kiszerelésben, a 4 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájtos belső tárolóval felszerelt variáns ugyanis 5,7 hüvelykes Full HD panelt, a 4/64-es kiszerelés pedig ugyanakkora képátlójú, ám QHD felbontású megjelenítőt kapott. A Honor V8 alighanem onnan kapta a V előtagot, hogy ez a készülék is VR-szemüvegbe illeszthető. Az egyelőre nem világos a kínai nyelvű termékoldal alapján, hogy a fekete VR-kiegészítő a csomagolás része lesz-e (erre utalhat a dobozszerű kialakítás), avagy külön meg kell majd megvásárolni.

A Honor egyébként stílusosan egy 8-as alakú pódiumon rántotta le a leplet a V8-ról, és a Huawei P9-hez meglehetősen hasonló specifikációk hangzottak el a prezentáción, így a 3D-s (az ujj térbeli egyenetlenségeit megkülönböztető) ujjlenyomat-olvasó, a dupla hátlapi kamerarendszer (ezúttal a Leica közreműködése nélkül), a fémházas kivitel, a Hi6402 audiochip és a HiSilicon Kirin SoC. Igaz, ez utóbbiból nem a legerősebb, a Kirin 955-ös, hanem a Kirin 950-es került a vékony burkolat alá, viszont alapból 4 gigabájt RAM jár mindkét kiszerelés mellé. Közös a Mali-T880MP4-es grafikus gyorsító, a dupla SIM-foglalat és a tárhelybővítési lehetőség microSD kártyával.

A 157 x 77,6 x 7,75 milliméteres és 170 grammos készülékház 3500 milliamperórás akkumulátort rejt, amely a 16 nanométeres node-on gyártott HiSilicon chipsetet ismerve jó üzemidőt sejtet. A csatlakozás ezúttal is USB Type-C porton keresztül történhet. Visszatérve a hátlapi kamerákra, a 12 megapixeles szenzorok 1,25 mikronos érzékelőpontokkal rendelkeznek. A dupla rendszer a lézeres autofókusz mellett fejlett mélységkülönbségen alapuló élesítést és szimulált rekeszértékék-állítást is lehetővé tesz, illetve fejlettebb HDR-képalkotást. A hátlapi lencsék F/2,2-es rekeszértékűek. Az szintén nem világos a kínai termékoldal alapján, hogy két hagyományos, RGB színszűrős szenzor került-e a hátlapra, avagy a P9-hez hasonlóan egy színes és egy monokróm.

A Honor V8 Android 6.0-n alapuló EMUI 4.1-es rendszerrel lesz elérhető az elkövetkező hetekben, első körben a Kínai Népköztársaságban, ahol a 4/32 gigabájtos kiszerelés ára 2500 jüan, azaz kb. 106 ezer forint lesz, ami nem semmi a fenti külcsín és belbecs figyelembe vételével. A 4/64 gigabájtos modell felára sem jelentős a világ legnépesebb országában: ahhoz 2800 jüanért lehet majd hozzájutni, ami 119 ezer forintot jelent magyar fizetőeszközre konvertálva. Az esetleges hazai megjelenésről és árakról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 5X - tisztességes munka

    Komolyan előrelépett a Honor X sorozata egy év alatt, a fémház, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a Snapdragon 616 kombinációja viszont erősebb konkurenciával találkozik.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

Hirdetés