Huawei P50 Pro - emlékkép

5G helyett öt kamera, Kirin helyett Snapdragon chip, Google helyett EMUI 12. Mire elég?

Videó, multimédia

A legnagyobb videofelbontás 4K 60 fpssel, ám ebből a kombinációból az ultraszéles kamera sanos kimarad. A főkamera mellett viszont a zoomegység is remek részletességgel és dinamikaátfogással dolgozik, valamint az optikai mellett elektronikus képstabilizálással, és a kettő kombinációjában kevésbé darabos a mozgáskiegyensúlyozás, a szelfikamera példájával összevetve.

A 4K 30 fpssel már az ultraszéles kamera is megbirkózik, csak picit izgágább a képstabilizálás, illetve inkább csak átlagos a részletesség és a dinamika, pontos színekkel mellett. A másik két optika hozza a magas színvonalat most is, a sztereó hanggal azonban ideje visszaülni az iskolapadba. Úgy általánosságban bár használható a minőség, kamerától függően, így vagy úgy hallhatóan megszűrt, a mélyek sok esetben meg vannak tolva, a szél jócskán bezavar a minőségbe és audiozoom is közbeszól. Ha már van négy mikrofon és profi videó mód, illene hangminőségbeli opciókat kínálni, a zajszűrés és az audiozoom kikapcsolásának lehetőségével.

Egy 1080p videót is lőttem korrekt eredménnyel, hiszen sokaknak elég ekkora felbontás. Egy esti példa is megtekinthető 4K-ra visszatérve, és a főkamerát a Postapalotára irányítva jó részletességet és színkezelést kapunk. Kár, hogy ha mozgásnak indulunk, vagy a Combino villamos gördül tova, darabosabbak a fényforrások, az ultraszéles kamera pedig most sem brillírozik. Helytáll helyette a zoomegység: kellő fényforrás esetében egész sok részletet kapunk. Tény, hogy speciel este egy iPhone Pro sem hibátlan, összességében mégis kiegyensúlyozottabb mozgóképben és hangban, és nincs egyedül. A videofelvételeket a Petal Klippel lehet gyorsan filmetűddé fűzni.

[+]

Visszakerült a P40-ből kimaradt, sztereó hangszórendszer, így nem meglepő az erélyesebb, teltebb és kiegyensúlyozottabb kétcsatornás hang, határozottan több méllyel, bár most is egy picit túl éles hangokkal ütős hangszerek, filmes effektek és néhány játékhang esetében. Megvan a HDR és a Widevine L1 támogatás is (bár a Prime Video nálam továbbra is SD-ben streamel), így a kitűnő AMOLED panelről bátran mehet az egérmozi, amihez amúgy a Huawei Videó is tud tartalmat kínálni, a Zene pedig muzsikahangot. A jack kimenet és az FM-rádió kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés