Csendben startolt el a P30 lite

A P30 lite kihagyta két Kirin 980-as fivére Párizsi premierjét, és Európában, és hazánkba várhatóan a tavasz második felében érezik, a Huawei roppant népes, középkategóriás felhozatalát bővítve. Nem akadályozta meg ez a gyártó kanadai szekcióját, hogy a legszerényebb képességű P30-at bejelentse: már előrendelhető a lite, így mindent tudni róla.


[+]

A phablet 152,9 x 72,7 x 7,4 milliméteres, 6,15"-es IPS LPTS kijelzőt közrefogva 1080 x 2312 pixel felbontáson. A képernyőbe mindössze egy apró, cseppszerű kamera lóg be, ami jókora, 32 megapixeles felbontást kapott, épp úgy, mint drágább fivérei. Velük szemben azonban a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó, ami egyébként vakon könnyebben kitapintható.


[+]

A sztárfelhozatalt a hátlapi tripla kamerarendszer jelenti, 24 megapixeles főkamerával (f/1,8-as rekeszérték), 8 megapixeles ultraszéles optikával és 2 megapixeles segédrendszerrel a bokeh módhoz. Nem hiányozhat a fejlett éjjeli mód, a videofelbontás maximuma viszont csak Full HD, elektronikus képstabilizálással. Az USB port szerencsére Type-C típusú, és nem spórolták le a jack kimenetet. A Bluetooth 4.2-es, a kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac-s.


[+]

A P30 lite-ot a gyártó középkategóriába szánt megoldása, a HiSilicon Kirin 710 hajtja meg négy 2,2 GHz-es Cortex-A73 és négy 1,7 GHz-es Cortex-A53 maggal, a Mali-G51 GPU-val, 4 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval. Az Android 9.0 természetesen adott, a specifikációk régió szerint ugyanakkor változhatnak. Ha és amikor a phablet nálunk is befut, pontosítani fogjuk a paramétereit, az árazást beleértve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés