Hirdetés

Huawei Experience: A cipőnek is jól áll a Band 4e

Kipróbáltuk, milyen előnye van, ha a Huawei fitnesz karperece futás, tekerés vagy kosarazás közben a cipőt díszíti.

Beüzemelés, kosárlabda

eSIM-mel szerelt csúcsórákkal rukkolt elő a minap a Huawei a Watch 3 család személyében, ám az árspektrum másik végén is van ajánlata egyedi tudással. Elsőre a Band 4e olyan, mint bármely légies, kéthetes üzemidejű fitnesz karperec, amely belépő árazása miatt pulzusmérőt nem kapott. 0,5”-es, monokróm PMOLED panelje is alapinformációkat jelenít meg (idő, dátum, lépések, kilométerek, alvásidő, kalóriaszám), melyek között apró érintőgombbal lehet váltani, egyébként még rezgő és ikonos jelzést kapunk bejövő hívásra. A Huawei Egészség alkalmazással történő beüzemelés is a megszokott a különféle operációs rendszerű eszközökön: Bluetooth kapcsolaton gyorsan megtalálja egymást a telefon és a tartozék, és hamar a beállítások végére jutunk.


[+]

A fehér csomagolás azonban több szokatlan bigyót rejt – az egyik az USB-A-s töltőtok, melybe a Band 4e-t bele kell csúsztatni, miután a műanyag szerkezetet a vörös vagy fekete, stabil és soklyukú szilikonpántjából egy mozdulattal kitoltuk. Bejegyzésünket mégis az a szétnyitható plasztik szerkezet érdekli, melynek egyik felét pár sor cipőfűző alá kell tolni, majd a másikat az órával együtt ráhajtani és rápattintani a képeken látható eredménnyel. A lábbelin stabilan rajtamaradó szerkentyű ugyanis három sporthoz biztosít olyan extra információkat, melyeket csuklóra erősítve nem érnénk el, és ebből a futóedzés vagy a kosárlabdázás követését mindjárt a Band 4e érintőgombjával elindíthatjuk, majd hosszú érintéssel leállíthatjuk.


[+]

A szerkezet gyorsulásmérő és a giroszkóp segítségével serényen jegyzeteli a pillanatnyi információkat, melyekből a testmozgás végén, mobilra szinkronizálva kapjuk meg a hőn áhított információkavalkádot – kezdjük a kosarazással. Gyenge labdaérzékem és az erdőben történő mozgásimitálásom miatt megjegyezném: az alább rögzített adatok tájékoztató jellegűek, és aligha vannak egy szinten egy igazi hobbi vagy válogatott kosaraséval.

[+]

Az algoritmus az edzés időtartama, lépésszáma, aktivitásaránya, kalóriaégetése és megtett távolsága mellett mindenesetre kielemez öt fontos mozzanatot a lábra szerelt Band 4e segítségével. Pontértékelést kapunk az ugrásokról, a gyorsulásról, a robbanékonyságról, a sprintelésről és a mozgásról, közös pontszámmal is megítélve, mennyire voltunk hatékonyak. Amatőr próbálkozásom átlag 26 cm-es függőleges magasságemelkedéssel járt az ugrások során, és 399 ms-ot töltöttem a levegőben, 10-es gyakorisággal.

[+]

A mozgássebesség öt szintjére lebontva is kaptam elemzést, és ebben jól teljesítettem, ám tény, hogy egy profi játékos átlag 90 centis emelkedésével vagy közel egy másodperces levegőben maradásával köszönőviszonyban se voltam. De nem ez a lényeg, hanem a számos adat és értékelés, ami igazi céledzés vagy hobbijellegű szórakozás során jól jön, csak ne felejtsük el a Band 4e mellett magunkkal vinni a cipőre illő bigyót is! A futásra és a kerékpározásra a következő oldalon térek ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények