Hirdetés

Huawei Ascend Y330 - az örökség része

Bevezető, tartozékok

A Huawei viszonylag friss cég, sőt, az 1987-ben alapított vállalatnak messze nincs akkora kultusza, mint mondjuk egy Samsungnak, vagy akár egy Philipsnek. A kínaiak először 1997-ben lépték át saját határaikat, ekkor nyertek egy pályázatot, melynek keretében egy tengeren túl található hongkongi cég számára szállítottak vezetékes hálózati eszközöket. Az elmúlt bő másfél évtizetben viszont rengeteget fejlődött a Huawei, megállapodást írtak alá szolgáltatókkal, beléptek az okostelefonok és a tabletek piacára, lázasan készülnek az 5G hálózatokra, saját okosórát szeretnének piacra dobni, önálló lapkakészletekre építkeznek, szóval elképesztő, amit a vállalat ilyen rövid idő alatt véghezvitt.

Huawei Ascend Y330
[+]

A legfőbb fókusz természetesen az okostelefonokon van, hiszen ebben a szegmensben például a Ascend P6-tal – a gyártó szintjéhez mérten nézve – hatalmas sikert könyvelhettek el a kínaiak, és ahogy a mostani beszámolókból hallani lehet, az Ascend P7-nek sem kell majd szégyenkezni az eladási számok tekintetében. A csúcskategória mellett persze számos felhasználó keres olcsóbb, egyszerűbb készülékeket, a Huawei pedig rájuk is gondolt, óriási siker volt például az Ascend Y300, melynek most a kistestvére, az Y330 érkezett hozzánk. A rendkívül visszafogott árazással kecsegtető újdonság hardveres téren igencsak megfelel a kategóriájának, jó a felület, kellemes a sebesség, sokaknak lehet majd alternatíva ez a masina.

Huawei Ascend Y330
[+] Nokia Lumia 800 vs. Huawei Ascend Y330

A hivatalos magyarországi képviselettől érkező telefon demó csomagolásban érkezett, ám a leleményesebbek már több unboxing videót tekinthetnek meg az interneten. A dobozon semmi érdekesség nincs, mindössze a termék fotóját helyezték el rajta. A csomag fedelét felnyitva egy kis átlátszó szatyorkában kacsint vissza ránk az Y330, a készüléken felül pedig egy microUSB kábelnek, egy töltőfejnek, és egy normál kialakítású headsetnek leszünk még büszke tulajdonosai. A masina fehér-fekete színkombinációban került hozzánk, de létezik még belőle kék, piros és sárga variáns is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés