2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Huawei Ascend Y210 - túlzott kompromisszum

A Huawei újabb babérokra tör az alsó kategóriában, ám az Y210 túl sok kompromisszumra kényszeríti a vásárlót a barátságos árcéduláért cserébe.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Huawei a napokban óriásit robbantott az Ascend Y300-zal, a kínai gyártó újdonsága középkategóriás tudást és minőségi hardvert kínál alsószintű áron. A telefonban túlzás nélkül tisztelhetjük a ZTE Blade és a ZTE Grand X In utódját, az Y300-nál jobb ár-érték arányú eszközt jelenleg nem lehet találni. A szóban forgó mobil mellett nehéz dolga van a konkurens gyártóknak, ha labdába akarnak rúgni ebben a szegmensben, és úgy tűnik, a Huawei is saját árnyékára vetődik, mai tesztalanyunk ugyanis jóval gyengébb az Y300-nál, ám az árcédulák közti különbségen nem ez tükröződik.


[+]

Már a cikk elején fontos kiemelni, hogy tesztalanyunk az egyik legolcsóbb androidos telefon, természetesen a nyitóárat tekintve. Nyilvánvaló, hogy a kedvező árért kompromisszumokra kényszerül az ember, ám jelen esetben úgy éreztük, hogy az alku túlzottan a felhasználói élmény rovására megy. Az Ascend Y210 számos olyan aspektussal rendelkezik, melyek manapság már az alsó kategóriában is cikinek számítanak.Ilyen például a 256 MB RAM, a Gingerbread operációs rendszer, a 2 megapixeles fixfókuszos kamera és a 75 MB szabadon felhasználható kapacitású belső memória, melyek az évekkel ezelőtti emlékeket idézik fel az emberben. Ezek mellett viszont több esetben megugorja a kötelező szintet a telefon; lássuk tehát, mit tud az Ascend Y210!


[+]

A készülék egy fehér kartondobozban érkezett, melyet mindössze néhány felirat és egy fotó díszít. Kicsomagolás után a tartozékok visszafogott tárháza fogadja az embert, a kézikönyv mellett mindössze egy töltőt és egy microUSB-kábelt találunk. Egy microSD-kártyának azért örültünk volna, lévén a háttértár kapacitása minden, csak nem bőséges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.