Veletech 2013: élő tudósítás

Hirdetés

Amint arról olvasóink legnagyobb része bizonyára értesült, a mai napon, április 28-án megrendezésre kerül a Veletech 2013 kiállítás. Az eredetileg még Mobile Meeting néven indult rendezvény már negyedik (Veletech néven második) alkalommal várja a kütyük iránt érdeklődőket. Évről-évre egyre komolyabbá válik az esemény, idén a budapesti Millenáris park "B" épületét választottuk helyszínül az eseménynek. Noha e sorok írásakor még bő 1 óra van a nyitásig, a jelenlévők gőzerővel dolgoznak, hogy 10 órakor mindenki előtt megnyithassuk a Veletech 2013 kiállítást.

Gőzerővel zajlanak az előkészületek
Gőzerővel zajlanak az előkészületek [+]

Tavalyhoz hasonlóan idén is élő tudósításban fogunk beszámolni a kiállításon zajló eseményekről, a kiállított kütyükről és a sajtótájékoztatókról. Elsőnek rögtön némi zavar támadt a számunkra dedikált WiFi-vel, ám Bog kezembe nyomott egy mobilinternetes sticket, amivel már megfelelő sebességgel mozogtak a bitek. Ahogy fentebb írtuk, még egy óra a megnyitóig, hamarosan újra jelentkezünk. Ne feledjétek, hogy az eseményhez mobil applikáció is készült, ennek letöltéséhez ITT találunk információkat. Találkozzunk Veletech 2013-ban is!

A Samsung még készülőben...
A Samsung még készülőben... [+]

...akárcsak a Huawei
...akárcsak a Huawei [+]

Perceken belül nyitunk, már az utolsó simítások zajlanak, a bejárat előtt már kialakult a sorbanállás, reményeink szerint a beengedés minél gyorsabb és zökkenőmentesebb lesz. Az eseményt immár Ustreamen is lehet követni, a cikk elejére beszúrt streamen keresztül. Még most sem késő elindulni, hiszen este 6 óráig várjuk a látogatókat.

Már sorbanállnak a látogatók
Már sorbanállnak a látogatók [+]

Az első látogatók várakoznak
Az első látogatók várakoznak [+]

Ééés, elkezdődött! Néhány perccel 10 óra után elkezdődött a Veletech 2013 kiállítás, a látogatók előtt is megnyílt a rendezvény. Amint a képeken is látható, a sor elég hosszú, viszont a beengedés folyamatos és gyors, a hostessek mindent megtesznek ennek érdekében. 11 órakor elkezdődnek a sajtóesemények, a telekommunikációs témákról folyamatosan tudósítunk majd, illetve folyamatosan körbejárjuk a standokat és megszemléljük, melyik kiállító mivel várja a közönséget.

Bog és Bocha eligazítást tart
Bog és Bocha eligazítást tart [+]

Megnyitottunk!
Megnyitottunk! [+]

Folyamatos a beengedés
Folyamatos a beengedés [+]

A látogatók sorban állnak
A látogatók sorban állnak [+]

A Microsoft nagyközönségnek szánt bemutatója sajnos elmaradt (az előadó nem tudott eljönni), mi viszont most itt ülünk az Alcatel zártkörű sajtótájékoztatóján, ahol Parádi Attila beszél a kínai gyártó legfrissebb újdonságairól. A gyártó idén igen erőteljesen lesz jelen a piacon, a One Touch sorozat számos modellel bővül idén. Lesz köztük 6 hüvelykes 1080p kijelzős phablet, négymagos processzoros és ultravékony kialakítású okostelefonok. Az Idol-széria is igazán imponzáns és dekoratív típusokkal bővül, csak úgy röpködtek a felsőkategóriás műszaki jellemzők.

Alcatel újdonságok
Alcatel újdonságok [+]

Egy érdekes idősmobil is érkezik majd, amely bár androidos okostelefon, mégis több speciális jellemzővel bír, köztük fizikai gombokkal, IP67-es védettséggel és más érdekességekkel. Több telefonjukban a világ legvékonyabb, mindössze 2,4 mm-es kijelzőkerete lesz, így a nagyobb képernyő nem jelent majd óriási készülékházat. Super Star néven jön egy elsősorban hölgyeknek szánt újdonság, amely a világon elsőként az előlapon is egy 5 megapixeles, autofókuszos(!) és LED vakus(!) kamerát tartalmaz.

Alcatel újdonságok 2.
Alcatel újdonságok 2. [+]

Az Alcatel a legelsők között lép majd be a Firefox OS rendszerű telefonok világába, a One Touch Fire egy belépőszintű képviselő lesz. Újabb egyedülálló megoldásról láthattunk videót, a jelenleg még "Unicorn" fantázianéven futó koncepció egy olyan WP8-as mobilt takar, ahol a készülék egyben önmaga tokja is. Egy kikeményített bőr borításban rejtőzik az akkumulátor és a fényképező, ez pedig egyúttal flipként védi a kijelzőt is. A tok persze számtalan színben és mintázattal készülne, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. Ha minden jól alakul, akkor az év vége felé ezt meg is valósítják, sikeres fogadtatás esetén pedig akár más platformú eszközön is viszontláthatjuk.

Alcatel "Unicorn" WP8 koncepció
Alcatel "Unicorn" WP8 koncepció [+]

Néhány perce ért véget a Huawei sajtótájékoztatója, az ott elhangzottakról hamarosan beszámolunk, viszont addig is megjegyeznénk, hogy aki a kiállítás számítástechnikai, tehát a Prohardver tematikájába illeszkedő dolgokra kíváncsi, az kattintson IDE, ahol a Prohardver élő közvetítését olvashatjátok.

Huawei G510
Huawei G510 [+]

Lezajlott a Huawei zártkörű rendezvénye is (mindkét gyártó tart/tartott a nagyközönségnek is előadást), az előadáson három készülékről volt szó. Elsőként a gyártó Emotion UI nevű kezelőfelületéről láthattunk egy rövidebb videót, ez persze teljes egészében inkább a közép- vagy felsőkategóriás telefonokon találjuk meg. A három újdonság az Y210, az Y300 és a G510 volt, utóbbi már nálunk van, a MobilarenaTV adásában szerepelt. Az Y210 és Y300 az alsóbb szegmensben próbál majd szerencsét, itt nem a gigabájtok és megapixelek fognak hódítani. Ugyanakkor olyan kellemes megoldásokat alkalmaznak, mint az 5 másodperces gyorsbootolás, a speciális energiatakarékossági funkciók (az ígéretek szerint akár 3 nap is lehet az átlagos készenléti idő). Csak érintőlegesen esett szó az új Ascend Mate phabletről, de persze mind ez, mind pedig a WP8-as rendszerű W2 is érkezik, de év végéig még számos izgalmas telefont ígérnek nekünk.

HTC One bemutató
HTC One bemutató [+]

Még a délelőtt folyamán a HTC is szerepelt a nagyszínpadon, természetesen nem más, mint az új csúcsmodell, a One volt a főszerepben. Jelen sorok írója ott volt a londoni vilápremieren, de persze a közönség testközelből is megismerhette az új funkciókat. Köztük van az Ultrapixel kamera, a BlinkFeed kezdőképernyő, a Zoe képszerkesztő és számos más érdekesség. A HTC One természetesen már megjárta szerkesztőségünket, a tesztet ITT lehet olvasni.

Kenyeres Tamás és a Samsung Galaxy S4
Kenyeres Tamás és a Samsung Galaxy S4 [+]

Az előadások sorát a Samsung nyitotta, náluk minden az S4 körül forog, a standjukon is számos kipróbálható darab áll rendelkezésre. Szerintem ezt a készüléket se kell nagyon bemutatni törzsolvasóinknak, a koreai gyártó iszonyatos marketinget tol a telefon mögé. Az 5 hüvelykes fullHD Super AMOLED kijelző, a szupervékony kialakítás, négymagos (bizonyos piacokon 4+4 magos) processzor, egész seregnyi szenzor és szoftveres extrák, szinte lehetetlen felsorolni, mennyi mindent préseltek bele. Mindezekről az igen részletes tesztünkben is írtunk, amit ITT érhetünk el.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 [+]

Körbejártuk a gyártók standjait is, néhány érdekesebb készüléket magunk is kézbe vettünk (persze egy részük számunkra nem újdonság), ezekből következik most egy kisebb képes összeállítás. A teljesség nélkül megtekinthető többek között a Galaxy S4, BlackBerry Z10 és Q10, HTC One, Sony Tablet Z, Huawei G510, számos Alcatel, WayteQ tabletek.

Huawei Ascend W1
Huawei Ascend W1 [+]

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10 [+]

Ismeretlen Alcatel kagyló
Ismeretlen Alcatel kagyló [+]

Alcatel One Touch Fire (Firefox OS)
Alcatel One Touch Fire (Firefox OS) [+]

Alcatel One Touch Idol Ultra
Alcatel One Touch Idol Ultra [+]

Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Tablet Z [+]

Idén is elkészítettük szokásos rajzfilmünket, melyet most ide is beszúrunk és mindenki megtekintheti:

A rendezvény zárásaként lezajlott a tombola sorsolás, melynek keretein belül először a Prohardver modding és tuning versenyzői kapták meg a nyereményeket. Ezek után következett a mobilarénás ajándékok átadása, erről szolgálunk most két képpel és minden nyertesnek ezúton is gratulálunk.

Bog és Bocha sorsol
Bog és Bocha sorsol [+]

A legfiatalabb nyertesünk
A legfiatalabb nyertesünk [+]

Zárszóként szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eljött és reméljük, jól éreztétek magatokat, no meg persze jövőre is várunk mindenkit, hiszen nem is kérdés, hogy ismét lesz Veletech. Személy szerint külön köszönetet mondanék KennyONE és sdd2 fórumtársaknak, akik a cikkhez biztosították a remek fotókat (egy Canon DSLR és egy Sony Xperia SP segítségével). Mégegyszer köszönjük és ne feledjétek: jövőre is találkozunk Veletech!

Rusi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés