MWC 2017: Kezünkben a HTC U Ultra és U Play

Nem lehetünk meglepve azon, hogy a HTC nem mutatott be új készüléket Barcelonában, hiszen az U-szériát még januárban, külön sajtórendezvényen leplezték le, rengeteg U-You szójátékkal és olyan különleges színekkel, mint a mélykék, vagy a megszokottnál sokkal kirívóbb rózsaszín. Mindenesetre a 2017-es MWC az első olyan, nagyobb kiállítás, ahol ténylegesen ki lehetett próbálni a méregdrága újdonságokat. Emlékeztetőül: a U Play körülbelül 143 000 forint körül startol, a U Ultra pedig majdnem pontosan negyedmillió forintba kerül.

A csúcsváltozat érdekessége a másodlagos kijelző
A csúcsváltozat érdekessége a másodlagos kijelző [+]

Elsőként természetesen a U Ultra másodlagos kijelzőjére voltunk kíváncsiak: a funkciók alapvetően hasonlítanak az LG V-szériában láthatókhoz, jegyzeteket, dátumot és naptárbejegyzéseket tehetünk ki, zenét vezérelhetünk, kontaktokat böngészhetünk, és egy-két kedvenc alkalmazást is kitehetünk a balra-jobbra lapozható, egyszerű, 160 x 1040 pixeles kezelőfelületre. Az 5,7 hüvelykes Super LCD5 kijelző gyönyörű képet ad, 1440 x 2560-as felbontással ezen nem is csodálkozhatunk. Kiállítva a Gorilla Glass 5-ös, 4/64-es változat volt, a 4/128 gigabájtos változathoz járó zafírüveges megoldást nem láttuk.

Két érdekes színvariáicó: mélykék és pink Két érdekes színvariáicó: mélykék és pink
Két érdekes színvariáicó: mélykék és pink [+]

Ahogy az a fotókon is látható, a tiszta állapotában gyönyörű, tükörszerű felület mágnesként vonzza az ujjlenyomatokat, mindenesetre az összeszerelés minősége remek, és természetesen az anyaghasználatra sem panaszkodhatunk. Az U-szériás mobilok nem olcsók, de jól néznek ki és remekül össze vannak rakva.

Természetesen a U Play is jelen volt
Természetesen a U Play is jelen volt [+]

A U Play is ki volt állítva, a Helio P10-es, Full HD kijelzővel működő kütyü villámgyors Nougat rendszerrel és barátságos Sense UI kezelőfelülettel csábítja a phablettől idegenkedőket. Hazai piacra kerülésről egyelőre nem derültek ki információk, viszont Európa bizonyos részein már rendelhető, elérhető állapotban vannak, így vélhetően nem kell már sokat várnunk a kütyükre.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés