HTC One SV - egy kis 4G

Bevezető

Amikor a tavalyi év derekán a HTC kisebb gödörbe került, senki sem ijedt meg igazán, főleg nem maga a tajvani gyártó, hiszen a One széria tagjainak eladásai még nemigen látszódtak a számokban. Év végére össze is szedte magát a vállalat, ráadásul bizakodva nézhetnek 2013-ra is, hiszen azóta megjött a One X frissített verziója, legyártották a WP8 referenciamodelljét, most pedig a One család újabb taggal bővült, amely SV névre hallgat. Gondolná az ember, hogy akkor ez a One V és a One S szerelemgyereke, de erről szó nincs, egy abszolút önálló modell. Lehet, hogy jobban örültem volna, ha a One V testében az S hardvere inkább az eredmény, de erre még várni kell.

HTC One SV
[+]

A One SV ugyanis külsőre inkább a One S-re hajaz, bár annál némiképp szögletesebb, viszont a száraz hardveres adatok alapján kevesebbet tud. A nagy truváj az LTE hálózatokon való működés, s erről aztán lehetne oldalakat írni. Nyilván nem arról, hogy milyen csodálatos, hogy a kezünkben tartott eszköz 100 Mbps sebességű adatkapcsolatra is képes lehet, mert szerintem ezt egyrészt mára már mindenki tudja, akinek van fogalma arról, hogy a 4G mire képes, hanem inkább arról, hogy ennek mi az értelme.

HTC One SV
[+]

Mivel jelenleg nincs neki sok. Egy 4G telefonnal is ugyanolyan gyorsan fognak felbukkanni a weboldalak a beépített böngészőben, s az valószínűleg nem ráz meg senkit, hogy a Facebookra feltöltött fotó nem 20, hanem mondjuk 8 másodperc alatt jelenik meg a közösségi oldal hírfolyamában. Ha wifi routert csinálunk a telefonból, akkor persze már lehetne értelme a dolognak, de a hazai, mobil előfizetésekhez csapható adatforgalmi csomagok vajmi kevéssé illeszkednek ahhoz, hogy naponta több száz megabájtnyi forgalmat is könnyedén tudunk generálni, kimerítve ezzel egy héten belül a teljes hónapra szóló keretet. Az LTE lefedettség ráadásul egyelőre igencsak foghíjas, ezért aztán egyelőre még nem érződik, hogy ez a képesség egy key selling point lenne, egy olyan tulajdonság, ami miatt ezrek érzik úgy, hogy nekik 4G telefon kell, s mivel pillanatnyilag csak a Samsungnak és a Nokiának van pár olyan modellje, amely rendelkezik ilyen változattal, ezért a HTC nagy szeletet tud majd magának kihasítani abból a piacból, amely azért napjainkban nemigen szárnyal.

HTC One SV
[+]

A One SV csak picivel kezd olcsóbban, mint a One S, bár gondolom, hogy pár héten belül már nem a 100 lepedőt fogja nyaldosni az ára, hanem inkább 80 ezer forint körül áll majd be, s akkor akár jó vétel is lehet, hiszen korszerű, csinos, jól használható masina az ismert HTC felülettel és szolgáltatásokkal, végre nem túl nagy méretben, lévén a 4,3 inches kijelző még pont az a terjedelem, amit szinte mindenki át tud érni egy kézzel is. A Speedshop egy fekete példányt küldött a szerkesztőségbe, de létezik a gép fehérben is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Kicsi S, semmi V, ez a HTC One SV

    LTE hálózatokon is működő tajvani telefont mutatunk be, amely 4,3 inches kijelzőjével a kisebb kétmagos masinák közé sorolható.

  • HTC One S - acéloS

    Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

Hirdetés