Hirdetés

Három megapixeles mobilok

Bevezető

Egyre több telefonba kerül kamera, a megapixelek pedig csak nőnek és nőnek. Az öreg kontinenesen most kezdenek hódítani a 3 megapixeles optikák, úgyhogy fogtunk öt ilyen készüléket és kicsit mozogtunk velük erre-arra.

Hirdetés

Persze az idő természetesen borús és felhős volt, nehogy már a hosszas szervezés után minden jól sikerüljön, de talán jobb is, hiszen közismert tény, hogy napos, világos környezetben minden valamirevaló fényképezőgépes telefon képes arra, hogy elfogadható képet csináljon.

Ha írunk egy tesztet, amelyikben jó minőségű, kamerás telefon a főhős, akkor utána a fórumban elkezdődik a vita, hogy az optika jobb, vagy rosszabb a már ismert, hasonló kaliberű telefonokban található modulokhoz képest, mindenki nyomja a saját igazát, a saját kedvencét, innen-onnan linkelgetnek be a felhasználók különféle képeket, amelyek vagy eredetiek, vagy nem.

Pont ezért a piac öt legjelentősebb három megapixeles kameráját szedtük össze, úgymint: Samsung D900, Nokia N93, Nokia N73, Sony Ericsson K800i és a Sharp 903. A felsoroltak közül kettőben optikai zoom is található, ezzel külön is foglalkoztunk. Az öt készülékkel ugyanazokat a dolgokat fényképeztük le, általában automatikus üzemmódot használtunk, ahogyan ezt a felhasználók nagy része is teszi. A Samsung D900-at a gyártó biztosította, a többi telefont az XXL GSM-től kaptuk.

Különbség van, talán ki is jelenthető, hogy az egyik nem annyira jó, mint a másik, de a három optika nagyon hasonló szintet hoz. A miheztartás végett a témákat egy Canon Powershot S3 IS géppel is megörökítettük, hogy lehessen mihez mérni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés