2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Google Nexus 10 - az éleslátás mestere

A Google legújabb Nexus 10 névre hallgató táblagépe járt nálunk, mely brutális kijelzőfelbontással hívja fel magára a figyelmet.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Nexus modellek különlegessége abban áll, hogy fedélzetükön a Google gyári Android operációs rendszere teljesít szolgálatot, amelyeket szoftveresen egyáltalán nem módosítottak. Ez abból a szempontból mindenképpen optimális, hogy így nem foglal külön memóriát a sajátos UI, amit a gyártók kínálnak, ám éppen ebben rejlik hátránya is, hiszen számos olyan kényelmi funkciótól is elbúcsúzhatunk, mint amit például a Samsung, a HTC, az LG, vagy más gyártók is kínálnak. A Nexus modellek legfőképpen fejlesztőknek jelentenek potenciális vásárlási lehetőséget, hiszen a kütyük mindegyike referenciamodell, így hosszútávon is biztosított a legújabb androidos szoftververzió azonnali telepíthetősége.

Samsung Google Nexus 10
[+]

A Nexus modelleknél további érdekesség, hogy számos gyártó műhelyéből kerültek már ki, elég csak a legújabb gépekre gondolni, mivel a Nexus 4-et az LG, a Nexus 7 táblagépet pedig az ASUS készíti, de az első Nexus telefont még a HTC fabrikálta. Hogy a sor ne érjen véget, a most tesztelés alá kerülő Nexus 10 a Samsungtól érkezik, habár forgalmazásának joga teljes mértékben a Google kezében van. A dél-koreai gyártó azonban nem csupán egy újabb referenciamodellt készített, hanem felvértezte azt a jelenleg kapható legnagyobb felbontású kijelzővel is (tabok tekintetében), ráadásul a méretes energiaforrás miatt akár 10 órás üzemidőt is garantál a keresőóriás vállalat. A felhozatal tehát mindenképp ígéretes, kérdés az, hogy valóban megfelel-e az elvárásoknak a Samsung újdonsága.

Samsung Google Nexus 10
[+]

A Google 10 hüvelykes táblagépe szintén annak az olvasónknak köszönhető, aki a Nexus 4-et is biztosította számunkra. A Nexus 10 csomagolása egyébként egész egyszerű, ugyanis a külső szürke papírborításon a készülék fotója szerepel, majd ezt eltávolítva egy fekete doboz tárul elénk, melynek oldalán mindössze a Nexus feliratot tüntették fel. A szelence tartalma nem túl bőséges, a kütyü mellé mindössze a microUSB kábel, a töltőfej és a leírások kerültek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Google Nexus 4 - a zselés álmok netovábbja

  A negyedik generációs Nexus telefon már az LG-től érkezik, méghozzá gyönyörű külsővel és a jelenleg kapható legerősebb hardverrel.

 • Android 4.2 bemutató

  Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

 • Android fejlődéstörténet

  Frissült az Android rendszer fejlődéstörténetéről szóló irományunk; a cikk immár a Jelly Beanben eszközölt változásokat is tartalmazza. Teljes áttekintés 2008-tól napjainkig.

 • Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

  A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.