Újabb ASUS táblagépek a láthatáron

Egyelőre nem tudni, hogy a Google és az ASUS valóban tervez-e még alacsonyabb árfekvésű Nexus 7 készüléket, annyi azonban bizonyos, hogy a tajvani gyártó a bruttó 199 eurós árszegmens alatt is szeretne szerencsét próbálni. Az alábbi képeken látható, Android 4.1 Jelly Bean alapokon nyugvó ME172V ennek megfelelően jóval gyengébb műszaki paraméterekkel bír, legalábbis az előzetes információk szerint 1024 x 600 képpontos kijelzőre, 1 megapixeles előlapi kamerára, Wonder Media által gyártott 1 GHz-es VIA MW8950 processzorra, 1 GB RAM-ra és 16 GB belső tárhelyre lehet számítani. Egy orosz viszonteladó oldalán jelenleg bruttó 6990 rubelért, azaz nagyjából 50 000 forintért veszi fel az előrendeléseket, de más források szerint a hivatalos ár ennél jóval kedvezőbb lehet.

Az ARM-alapú alapmodellel mellett a tajvani cég egy Intel-alapú, mérsékelt árfekvésű táblagéppel is készül, mely a NoteBook Italia szerint 250 euró, vagyis 73 000 forint alatti áron kerülhet a boltok polcaira. Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszert futtató ASUS ME371MG az előzetes információk szerint 7 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos kijelzőt, 3 megapixeles hátoldali kamerát, 3G modemet, WLAN, GPS és Bluetooth modult, 1,2 GHz-es Atom Z2420 processzort, 1 GB RAM-ot és 16 GB belső memóriát kapott. A két új táblagép várhatóan a január 8-án kezdődő Consumer Electronics Show alkalmával kerül leleplezésre Las Vegasban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Piacon az ASUS MeMO Pad

    Százötven dolláros áron landolt az ASUS mérsékelt árfekvésű, Android 4.1 Jelly Bean alapokon nyugvó táblagépe.

Előzmények

  • Google Nexus 10 - az éleslátás mestere

    A Google legújabb Nexus 10 névre hallgató táblagépe járt nálunk, mely brutális kijelzőfelbontással hívja fel magára a figyelmet.

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

  • ASUS Padfone 2 - demokratikus átmenet

    Sokat finomodott a Padfone 2 elődjéhez képest, ez könnyebb használhatóságot, komolyabb hardvert és néhány korábbi extra kidobását jelenti.

Hirdetés