MWC2010: kezünkben a Garmin-Asus M10

A Garmin-Asus standja egy olyan dolog, amit lassan már ignorálni kezdünk a kiállításokon. Már évek óta megy a felhajtás a Nüvifone-ok közül, két éve egy nem működő bemutatópéldányt mutogatva állították, hogy megváltják a világot, a tavalyi CeBIT-en pedig már egy egész korrekt portfólióval találkoztunk, de az ott bemutatott készülékek közül valahogy egyik sem jutott el hozzánk — mondjuk időközben az Android és a HTC is sokat fejlődött, tehát a tavaly bemutatott masináknak manapság már nem sok esélyük lenne a piacon. Valószínűleg egyébként ez az oka annak, hogy nem is rakták fel őket a boltok polcaira.

Idén tehát sandán méregettük az egész méretes standot, amibe a kiállításra belépve egyből belebotlottunk. Persze azért megnéztük, hogy ebben az évben mit tudnak felmutatni majd meglepődtünk, nem is kicsit: az A50 nevű androidos készülékről egy külön posztban fogunk írni, mert videóinterjút is csináltunk vele kapcsolatban, nagyon durva. Meg persze itt van a szokásos Windows Phone-juk is, idén M10 névre hallgat.

A cucc első blikkre a "semmi különös" kategória, igaz, a Windows Phone 7 Series bemutatása után egy Windows Mobile 6.5.3-ra alapuló készülék már nem különösebben megható. A külső visszafogottan elegáns, de sok hasonló formatervez láttunk már, úgyhogy ettől sem fogjuk eldobni magunkat, hiába az általánosan jó minőség. A kijelző 3,5 hüvelyk átlójú, 480 x 800 pixeles felbontású, a processzor 600 MHz-es (hogy pontosan milyen, azt nem tudni), a RAM és a ROM mérete egyaránt 512 MB, a multimédiás tartalmak tárolására pedig egy 4 GB-o flash memória van félrerakva. Adatátvitel terén minden megvan, ami kell (HSDPA, WiFi, Bluetooth 2.0, GPS), a kezelőfelületre pedig egy nem különösebben látványos, egyedi felhasználói felületet húztak fel a mérnökök. A készülék Európában elvileg még ebben a negyedévben piacra kerül, de hogy nálunk kapható lesz-e, és ha igen, mennyiért, azt nem tudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés