Hirdetés

Caterpillar B10 - terepre, droid!

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Végre kezd kicsit megélénkülni a srapabíró mobilok piaca is. Egész pontosan itt is kezd eltolódni a kínálat az okostelefonok felé, hiszen ezek népszerűsége iszonyatos mértékben növekszik. Na meg fel is merülhet a kérdés, hogy ha egy készülék strapabíró, akkor már nem is lehet okos és csak telefonálásra meg SMS-re legyen alkalmas? Nyilván a válasz nem, és erre szép lassan a nagy gyártók is rájönnek. A Motorola már vízlepergető bevonattal látja el a RAZR-sorozatát, a Sony kihozta az Xperia go-t, az acro S-t és jön a V is, melyek por- és vízálló kivitelben kerülnek a polcokra (Japánban meg kb. tök átlagos, ha egy telefon IP védettséggel rendelkezik)

Caterpillar B10
[+]

Persze ha mobil, akkor megkerülhetetlenek a kínaiak. A Huawei és ZTE egyelőre még csöndben van ilyen téren, de a noname gyártók folyamatosan próbálkoznak. Az mondjuk nehezíti a dolgukat, hogy mondjuk Európában nem épp könnyű ilyeneket beszerezni, hivatalosan legalábbis szinte kizárt. A nemrégen nálunk járt Caterpillar B25 készüléknek viszont létezik egy testvére, a B10 névre hallgató modell pedig érintőképernyős és Androidot futtat. Őt sikerült most egy teszt erejére megszerezünk, ezúttal is az XXL GSM segítségével.

Caterpillar B10
[+]

A doboz gyakorlatilag pontosan ugyanaz, mint a másik típusnál volt. Közepes méretű, teljesen sárga, belül a telefon, majd egy szinttel lejjebb a tartozékok vannak. Ezek között ott a szokásos hálózati töltőfej, az USB adatkábel és a kissé HTC dizájn sztereó füles. Van itt még egy iránytűvel ellátott karabiner (ezen van a hátlap kioldására való kulcs is), illetve egy kis zacskóban tartalék gumifedőket kapunk a csatlakozókhoz (és nem csak a fedelet magát, hanem csavart és alátétet is!). Végül egy 2 GB-os memóriakártya zárja a sort, ezt viszont már beletették a készülékbe.

Caterpillar B10
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

    A munkagépeiről híres márka ezúttal a mobiltelefonok között próbál szerencsét, persze mi mással, mint egy strapatelefonnal.

  • SynQe Q2 - katona dolog

    A SynQe Q2 keményfejű, ám mégis okos, kétkártyás, ráadásul igencsak ellenálló. Az IP67-et lazán megugorja, de még a katonai szabvány sem kihívás számára.

Hirdetés