Mobilarena TV: 8 hüvelykes tábla az Evolveo műhelyéből

A gyártó nemrég esett át a névváltoztatáson, mivel a nemzetközi babérok learatásához bizony az átlagostól eltérő név is szükséges. Az evolve kifejezés külföldön több jelentéssel is bír, így olyan megnevezést szeretettek volna, amiről kizárólag ők jutnak mindenkinek az eszébe, így esett a választás az Evolveo szócskára, mostantól ez a hivatalos márkanevük. Az újítás természetesen nem csak a cégnevet érinti, hanem a produktumokat is, melyek közül ma az Evolveo Vision XD8 táblagép ugrik a porondra. Nevéből adódóan ez egy 8 hüvelykes képátlóval rendelkező masina, ami egész korrekt belsővel rendelkezik. Kiemelendő specifikáció a kétmagos processzorral is felszerelt Rockchip RK3066 chipset, aminek CPU-jában a magok akár maximum 1,6 GHz-en is ketyeghetnek. Emellé került még egy Mali-400MP4 grafikus gyorsító és 1 GB RAM, a jó sebesség pedig a felsoroltakon kívül a tableten futó Andorid 4.1.1 Jelly Beannek is köszönhető. Egyetlen hátránya a már említett, 1024 x 768 pixel felbontású TFT panellel operáló megjelenítő, melynek betekintési szöge messze nem túl szemkápráztató.

A kütyü első ránézésre aligha különbözik társaitól, mégis kérdés az, hogy a visszafogott árcímke elég lesz-e nagyobb sikerek eléréséhez. Aki szeretné erre velünk megtalálni a választ, az az alant található élő streamen keresztül megteheti ezt 18 órától.

Azóta történt

  • Evolveo Vision XD8 - nyolcas a fémben

    A hetesnél nagyobb, de egy kézzel is kezelhető méretű tablettel lép be a strapatelefonjairól ismert márka a táblagépek közé. Árban erős, kijelzőben nem annyira.

Előzmények