Hirdetés

2017. október 20., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Előzetes: kezünkben a HTC Tattoo

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A HTC sajtótájékoztatóján lehetőségünk nyílt megnyomkodni a gyártó legújabb Androidos készülékét.

Hirdetés

Az Android 1.6 újításai

Szerkesztőségünk képviselete (azaz jómagam) tegnap részt vett a HTC által megrendezett, workshopnak hívott sajtótájékoztatón, melynek témája az Android magyarországi bevezetése, az általunk korábban már tesztelt HTC Hero és az októberben érkező újdonság, a HTC Tattoo volt. Mivel az Android operációs rendszer sorsát annak kiválósága miatt a szívünkön viseljük, úgy döntöttünk, hogy publikálunk egy rövid előzetes bemutatót a Tattooról, már csak azért is, mert az operációs rendszer még meg sem jelent 1.6-os változata futott rajta. Először tekintsük át annak újdonságait.

Some Google Androids...

Az új release kevés fejlesztést tartalmaz, de azok kétségtelenül nagyon hasznosak. A Tattoo szempontjából a legfontosabb, hogy az új verziós rendszer már támogatja a QVGA és WQVGA felbontású kijelzőket is. Gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy a készülék végre meg tud majd jelenni, mivel ezúttal egy középkategóriás, nem pedig egy újabb prémium szegmensben induló eszközről van szó — reméljük, hogy az eddigieknél kisebb felbontású kijelzők támogatása még több olcsóbb készülék megjelenését fogja előidézni.

Az Android tulajok a megjelenés után szintén fel tudják majd telepíteni az új verziós szoftvert, így számukra örömteli lesz, hogy bekerül egy új kereső widget a gyári kínálatba, melynek segítségével az Apple spotlightjához hasonlóan könnyedén kereshetünk majd a készüléken tárolt adatok között — a különféle alkalmazásokat ugyanúgy el lehet majd érni, mint a névjegyzékben szereplő embereket, a keresési helyeket a felhasználó állítja be. Valószínűleg ennél is többen örülnek majd a szövegfelolvasó motornak, mely bármilyen szöveget képes lesz felolvasni — a magyar nyelv egyelőre nem lesz a támogatottak között, de szerencsére nem is az angol lesz az egyetlen, az új funkciót tehát mondjuk a szótárprogrammal karöltve is használhatjuk, így bővítve az idegen szavak kiejtésével kapcsolatos ismereteinket. Az új funkció magával hozza a tengerentúlon népszerű Google Voice Search szolgáltatást is, mely lehetővé teszi, hogy a bemondott szövegre keressünk rá a neten — ez ugyebár a gépelés fáradalmaitól óvja meg a felhasználókat. Számunkra, európai felhasználók számára valószínűleg kevésbé lényeges a CDMA támogatás megléte, de mint újítás, mindenképp fontos.

A videón nincs rajta, de annál fontosabb: az 1.6-os Android alkalmazások szempontjából teljes mértékben kompatibilis az összes 1.5-ös verzióval, ami tehát fut a mostani készülékeken, az az újakon is futni fog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.