Hirdetés

2018. december 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Elephone U - magasra nyúlna

Az eddigi legdrágább Elephone készülék megmutatná, hogy helye van a csúcskategóriában, és bár a külső megnyerő, az ígért funkciók egy része csak távolról meggyőző.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A kínai gyártók között gyakran találunk villámgyorsan fejlődő, egyre stabilabb és jobb eszközöket piacra dobó cégeket, ám az Elephone esetén hiába beszélünk többéves múltról, az igazán jó és ajánlható termékektől pont néhány fejlesztéssel és teszttel eltöltött óra, illetve kicsit alaposabb gyártás választotta el a végeredmények zömét. A G-, T- és P-szériák után most az U-szériával mutatnák be, hogy helyük van a prémium szegmensben. A mi tesztkészülékünk a Gearbesttől érkezett. A célcsoport nyilvánvalóan a Samsung-formanyelv kedvelőiből áll, itt is megvan a két oldalt markánsan lekerekített OLED kijelző, illetve a hátlap hasonlóan gömbölyded, tükrös felületű kialakítása. Az ujjlenyomatokat mágnesként vonzó felület egyébként szintén üvegből készült.


[+]

A jó hír pedig az, hogy a mobil összeszerelése kimondottan jónak mondható. Az anyaghasználat példás, az illesztések hibátlanok, nincs recsegés-ropogás, feszesek a csatlakozók, szűkek a kávák, nem maradt el az értesítési LED felülről, a hátlapi kamerasziget pedig kimondottan egyedi, különleges esztétikai élményt nyújt. Az első olyan Elephone termék a tesztasztalon, ami ránézésre is meggyőző, és bár egyértelműen egy manapság divatos mobilformát másol – meglehetősen pofátlanul – azt a lehető legjobban teszi.


[+]

Az iPhone 7-tel beindult, jack csatlakozó nélküli trendek eljutottak Kínába, az Elephone-on is csak Type-C van alul, akinek kell a 3,5 milliméteres port, az a dobozban mellékelt adaptert veheti igénybe. A csomagban egyébként normál fülhallgató nincs, viszont van egy kétamperes töltőfej, egy USB Type-C kábel, egy, a telefonra passzoló, hajlított védőüveg, illetve egy átlátszó, hátlapot védő szilikon tok.


[+]

A SIM-kártyákat felülről lehet betenni, hibrid fiókról beszélünk, az egyik nanoSIM mellé egy microSD vagy egy másik nanoSIM kerülhet. Jobb oldalon bekapcsológomb és két hangerőszabályzó, enyhe lötyögéssel, alul mikrofon és multimédiás hangszóró. A fém keret folytonosságát ezeken kívül csak a négy műanyag antennakilépő töri meg, a kékhez egyébként jól passzoló, de észrevehető fekete színben. Még egy aprócska, de sokak számára feltűnő hiba: a keret kissé éles pereme markánsan kitapintható a Gorilla Glass 5(-nek mondott) üveg kapcsolódási pontja mentén.

Kijelző-teszt
Mérés Elephone U Sony Xperia XA1 Motorola Moto G5 Samsung Galaxy A5 (2017)
Képátló 6 hüvelyk 5 hüvelyk 5 hüvelyk 5,2 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2160 720 x 1280 1080 x 1920 1080 x 1920
Technológia OLED IPS LCD IPS LCD Super AMOLED
Fehér fényerő 415 nit 549 nit 503 nit 349 / 695 nit
Fehér fényerő (min.) 6,7 nit 8,2 nit 6,4 nit 2,0 nit
Fekete fényerő 0 nit 0,48 nit 0,34 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen 1144:1 1481:1 végtelen
Színhőmérséklet 7750 K + kézi 6715 K + kézi 7022 K 7807 / 6834 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Full HD+, egész pontosan 1080 x 2160 pixeles felbontású OLED kijelző került előre, értelemszerűen 18:9-es képaránnyal, 6 hüvelyken. A fényerő masszív, a betekintési szögek nagyon jók, végtelenbe nyúló a kontraszt, és szintén illesztési hibáktól mentes a kijelző, szoftveresen azonban nem fektettek bele túl sok energiát.


[+]

Az állapotsáv tetejéről például csúnyán lóg le jobbra a digitális óra utolsó két karaktere, és nem ritkán előfordul, hogy az ember, ahogy nyúlna valamelyik a funkcióért, a kijelző lekerekített részéhez érő tenyerével aktivál valamit, amit nem szeretett volna. Van zseb mód, az hatékonyan működik, adott a kékfény-szűrő, illetve néhány előre beállított színmódon kívül kézzel is állíthatjuk a színhőmérsékletet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Elephone Vowney - a leggyorsabb ormányos

    Izmos hardver, kiváló felbontású kijelző, szinte módosítatlan Android. Mindez megint Kínából, csábító áron. Hol a hiba? Van hiba?

  • Elephone P9000 - hátrébb az agyarakkal!

    Az ázsiai csorda új, nyolcmagos SoC-kal és négy gigabájttal szerelt tagja papíron korrektül hangzik, élőben remekül néz ki, de valahogy mégsem halljuk az elefántdübörgést.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.