Egy csokornyi Moto Mod tesztasztalunkon

Kipróbáltuk a Moto mobilok hátlapra pattintható projektort, a hangszórót, a tokot, az akkumulátort és a fényképezős, optikai zoommal és képstabilizátorral megáldott modult is.

Hirdetés

JBL SoundBoost

Nem csak beépített akkumulátor, hanem USB Type-C csatlakozó is van a 13 milliméter vastag JBL SoundBoost hangszórón, ám ez az 1000 mAh kapacitású telep semmiképp sem fogja a telefont tölteni, kizárólag arra alkalmas, hogy a jelentősebb zenei élményhez szükséges plusz energiát megadja, körülbelül 8-10 órán keresztül. A 6W-os sztereó hangszórópár értelemszerűen két darab azonos, 27 milliméteres, 3W-os membránból tevődik össze, a mélyeket 200 Hz-től közvetíti, és az emberi hallástartomány végéig, 20 kHz-ig is fel tud menni, ha a helyzet megkívánja. Nem telnek el percek a párosítással, ha hirtelen úgy érezzük, hogy a mobilba épített, túl jó minőségűnek nem nevezhető, monó multimédiás hangszórónál többre van szükségünk, akár lejátszás közben is felpattinthatjuk a különleges hátlapot, és azonnal átvált a rendszer.

Jól sikerült a kihajtható láb megoldása
Jól sikerült a kihajtható láb megoldása [+]

Jól kitalált a konstrukció, egy hibátlan minőségérzetű, kihajtható, a szükséges ponton gumibakkal ellátott láb támasztja fel a mobilt, és teszi lehetővé a zene akadálytalan terjedését, de kézben is gond nélkül használható, 145 grammos extra tömegével nem veti el a sulykot. Beépített mikrofonja nincs, de nincs is rá szükség, hiszen a Z-kbe épített, többmikrofonos, remekül zajszűrt rendszert tökéletesen teszi a dolgát kihangosítva is, tehát beszélgetésekhez jól használható, ám elsődlegesen nyilván zenei tartalmak fogyasztásához és filmezéshez lett tervezve. Ezeken a frontokon pedig abszolút megállja a helyét.

Ennek a dobozában sajnos nincs hordtáska
Ennek a dobozában sajnos nincs hordtáska [+]

Körülbelül negyedhangerőn hozza azt a hangerőt, amit a beépített hangkeltő alapvetően tud, ám a SoundBoost még teljes hangerőn sem torzít, noha a legmélyebb tartományokat lecsalja, és a magasban is hamar lekonyul. A sztereó megoldás ellenére ne számítsunk igazán komoly térhatásra, és nyilván a mai keverésekhez idomuló módon hangolták a zenei képét, ám aki a márkajelzés és a terméknév alapján egy hátlapról indítható basszusbombának képzeli el a kütyüt, az messze jár a valóságtól: meglepően részletes, tiszta és dinamikus összkép jellemzi a hangzásvilágát, tisztában kell lenni a korlátaival és nem fog csalódást okozni.

Kézben tartva is használható, persze így már nem annyira kényelmes
Kézben tartva is használható, persze így már nem annyira kényelmes [+]

30 000 forint alatti árával egyáltalán nem rossz vétel a JBL-féle Mod, ám ennyi pénzért akár ettől a gyártótól is vásárolhatunk nagyobb teljesítményű, több mozgásteret engedő vezeték nélküli hangszórókat, amiket ugyan körülményesebb párosítani, és nem is annyira menők, mint egy ilyen mod, viszont hasznosak lehetnek, főleg akkor, ha a moduláris csatlakozót épp egy projektor foglalja el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Moto Z Play - nem (csak) játékra

    A legolcsóbb moduláris Moto is százezer forint fölött startol, a felszereltségéhez képest viszont ez egyáltalán nem tűnik soknak, a konkurencia viszont rendkívül erős. Majdnem annyira, mint az üzemidő.

  • Moto Z – innováció, kecses vonalakkal

    A Moto Z különleges phablet, amely annyiszor borzolja a kedélyeket, ahányszor csettintést kíván. Papírvékony, értelmesen moduláris és értelmetlenül spórolós.

  • Két új Moto Mod érkezett

    Tovább bővült a Moto Z család moduláris kiegészítőinek listája.

Hirdetés