Hirdetés

Kerékpáros hangszóró az Evolveótól

A kültéri felhasználásra megálmodott hangkeltő lámpaként is funkcionál, és nem csak táskára, hanem a biciklink kormányára is könnyen felszerelhető.

Hirdetés

Kevés felmérés készül a strapamobilok piaci helyzetéről és a felhasználói rétegről, viszont több elemzőcég is fejlődést vár a következő években ettől a termékkategóriától, és ha hihetünk a feltételezéseknek, nem a munkakörnyezetbe kerülő eszközök száma ugrik meg, hanem az aktív életmódot élők térnek majd át egyre inkább a masszívabb készülékházú mobilokra. Ehhez természetesen szükséges lesz, hogy friss, modern hardverű, elérhető árú modellek is piacra kerüljenek, amik nem omlanak össze egy komolyabb aktivitáskövető alkalmazástól és külső eszközöktől, illetve tényleg megbízhatóan működjenek, jó fényerejű, szép kijelzővel, minőségibb kamerával.


[+]

A szabadidőmobilokhoz viszont illenek a tartozékok is, az Evolveo most egy új kültéri hangszórót kínál a modelljeihez, az Armor XL3 főleg kerékpárosok számára lehet érdekes. A henger alakú Bluetooth-eszköz legfőbb extrája, hogy az alján lévő, nem mellesleg sztenderd fényképezőgépállvány-menetéhez a hagyományos karabineren túl egy bringás rögzítőszettet is adnak, amivel kormányra helyezhetjük. Ráadásul, ha a látni és látszani párosból megelégedünk az utóbbival, akkor tökéletesen elegendő a rajta lévő, beépített szimpla led, ami egy mobil vakujánál jóval erősebb, viszont egy komolyabb bringás lámpa fényerejével köszönő viszonyban sincs. Fénye sárgás, viszont egyáltalán nem is vakítja el a szembejövőket.

Bringás tartó és karabiner is jár hozzá
Bringás tartó és karabiner is jár hozzá [+]

A készüléktest másik végénél a hangszórórács látszik, ez egy 3 wattos, a basszusok kiemeléséhez passzív membránnal is ellátott egységet rejt. Kiváló fogást biztosít a gumírozott burkolat a 156 x 51 x 51 milliméteres, 260 grammot nyomó hengernek. A külső gomblistát a lámpakapcsoló, az audio módváltó, illetve a hangerőszabályzásra, valamint csatorna- és számléptetésre egyaránt használható plusz és mínusz gomb képzi. A szilikon ajtó mögött AUX-csatlakozó, microUSB-bemenet, bekapcsolócsúszka, microSD-hely, illetve normál USB-kimenet kapott helyet. Ez utóbbi segítségével tölthetjük külső eszközeinket, ehhez 4000 mAh kapacitású telep áll rendelkezésre.

Porvédő ajtó mögött a csatlakozók
Porvédő ajtó mögött a csatlakozók [+]

Funkcionalitás terén minden megvan, amit elvárhatunk, számítógéphez csatlakoztatva kártyaolvasóként működik az eszköz, mp3-akat gond nélkül kezel, a beépített mikrofonjával gond nélkül telefonálhatunk vele, van beépített FM-rádió és a Bluetooth-kapcsolat is az elvárható módon működik.

A Xiaomi Redmi 5A mellett
A Xiaomi Redmi 5A mellett [+]

Az elérhető maximális hangerő, illetve a megszólaltatott minőség nem vetekszik a hasonló méretű, nagyobb névleges teljesítményű, alkalmasint sztereó kütyükkel, viszont az alapvető elvárásokat gond nélkül teljesíti, néhány fős társaságban, akár egy kisebb kerti partin elegendő ahhoz, hogy csináljon némi háttérzenét. Aki kerékpározáshoz használja, értelemszerűen nem lesz túl messze a hangkeltőtől, így szintén nem lesz gondja a hangerővel, némi motivációs zene szolgáltatásához is megfelelő, noha a telefonra jó eséllyel szükség lesz, hiszen a beépített antennával alig-alig fogunk FM-frekvenciát találni, ha a városhatárokon kívülre merészkedünk.


[+]

Érdekes kütyü lett az Evolveo Armor XL2, aki pont egy kerékpáros lámával egybeépített hangszórót keresett, annak jó optimum lehet, szintén hasznos a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, amivel akár mobilt is tudunk tölteni, ha épp szükség lenne rá. Aki a legjobb hangminőséget várja ebben az árkategóriában, az továbbra is a Xiaomi megoldásaival kell szemezgessen, viszont nem elhanyagolható, hogy ez IP54-védettségű, zseblámpaként és FM-rádióként is funkcionáló, kültéri felhasználásra kitalált hangszóró, ami 9000 forint alatt beszerezhető.

szentkuti11

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés