Hirdetés

Cubot Power - ördögi kombináció

Modern megjelenése és óriási akkumulátora elég meggyőző kombináció, aktuális hardverrel és módosítatlan Android 8.1-es rendszerrel, korrekt áron. Csak a kamera vacak.

Kialakítás, megjelenítő

Úgy tűnik, a kínai Cubot termékeihez eddig nem volt szerencsénk személyesen, az első találkozás viszont a Cubot Powernek köszönhetően kifejezetten kellemes. A készülék a gyártó jelenlegi legerősebb ajánlata, mármint saját termékkínálatának legkomolyabb specifikációja. A 6-6-6-os kombináció meg valószínűleg puszta véletlen, de történetesen pont 6 hüvelykes a panel, 6 GB operatív memóriával dolgozik és 6000 mAh-s telep került bele. Ördögi. Egyébként meg tök jól működik és korrektül néz ki. Csak a kamera gyenge.


[+]

A tálalás is korrekt: matt fekete, kemény karton, tekintélyes méretű, arany Power felirattal a tetőn és szerényebb Cubot megjelöléssel az oldalakon. A készüléktálcában terpeszkedik a méretes, kijelzővédő fóliával felszerelt eszköz, alatta pedig bőven jutott hely a gondosan csomagolt kiegészítőknek, ami jelen esetben egy 2 amperes, európai szabványnak megfelelő hálózati gyorstöltőfej, Type-C USB kábel, némi papír és egy víztiszta, nem túl vékony szilikon védőtok. Ja, és nincs távol-keleti termék szaga.


[+]

A Cubot Power nem kicsi, az 5,99 hüvelykes panelhez és 6000 mAh-s akkumulátorhoz képest viszont nagyon kulturált méretekkel rendelkezik. Ami persze messze nem alkalmas egykezes használatra, viszont a 18:9-es képaránynak köszönhetően a 158,35 x 74,39 milliméteres ház mégsem akkora, mintha kétszer ekkora lenne. A 10,75 milliméteres vastagság és 215 grammos tömeg azért jelentős, viszont az erőteljesen ívelt hátlapi éleknek köszönhetően nem kellemetlen. Az anyaghasználatnál is valószínűleg a tömeg mérséklése miatt esett a választás a plasztikra


[+]

Az oldalkeret és a hátlap is fényes műanyag, a minőségérzetet viszont nem befolyásolja, egyrészt masszív – meg se nyekken, másrészt finoman kidolgozott – az élek letisztultak, az illesztések precízek. A zongoralakk jellegű hátlap nem túl csinos, személy szerint nem értékelem a technikai információk és tervező ilyen direkt feltüntetését, ezt leszámítva egyébként nincs vele gond. Talán a fekete alapszín mellett fényes, ezüst fémszegélyek kissé ódivatúak, de legalább remekül kitapintható a kiválóan elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, a kamera üvege pedig nem ér közvetlenül az alatta lévő felülethez.


[+]

Phablet létére a Power kezelőszervei is tökéletes helyre kerültek, kis tenyérméret esetén is fogásváltás nélkül érhető el a bekapcsológomb, felette pedig a hangerőszabályzók kaptak helyet. A vastagság előnye, hogy nem nagyon lehet ráfogni a jack csatlakozó hiányát a fizikai korlátokra, ezt a gyártó nem is teszi, mert a felső élen bőven elfért a 3,5 milliméteres port, annak ellenére, hogy az alsó élre már Type-C USB csatlakozó került. A kétszer hét hangszórófurat mögött csak bal oldalon van hangkeltő, jobbra a magányos beszédmikrofon lehet.


[+]

Az előlap nem tökéletesen kávamentes, alul akad némi holttér, cserébe szimmetrikus, oldalt pedig majd’ faltól falig ér a valóban lekerekített sarkokkal bíró kijelző. Felül látszólag csak a beszédhangszóró húzódik, a balján viszont alkalomadtán feltűnik egy monokróm, fehéres értesítő LED. Valahol kell lennie egy fény- és közelségérzékelőnek, ami normál körülmények között nem érzékelhető szabad szemmel, illetve van szelfikamera jobbra. Sajnos a képernyőn elérhető virtuális kezelőgombok sorrendje nem módosítható és valamiért maga a sáv sem rejthető el.


[+]

Kijelző-teszt
Cubot Power Xiaomi Redmi Note 5 Honor 7X Xiaomi Redmi 5 Plus
Képátló 5,99 hüvelyk 5,99 hüvelyk 5,53 hüvelyk 5,99 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2160 1080 x 2160 1080 x 2160 1080 x 2160
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD IPS LCD
Fehér fényerő 388 nit 500 nit 455 nit 593 nit
Fehér fényerő (min.) 13,5 nit 1,1 nit 3,0 nit 1,4 nit
Fekete fényerő 0,14 nit 0,17 nit 0,23 nit 0,20 nit
Kontrasztarány 2774:1 2941:1 1979:1 2964:1
Színhőmérséklet 8687 K 9331 / 8227 K 7919 K + kézi 8334 / 7435 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A panelre viszont nincs különösebb panaszunk, leszámítva a kékes kalibrációt, amin még változtatni sem lehet. A megjelenítés minősége viszont igen jó, a színek élénkek, a kontraszt kimagasló, a maximum fehér fénysűrűség pedig pont kielégítő. A betekintési szögek szélesek, inverzió nem fordul elő, mindössze enyhe lilás beütést kap az egész felület, ha nagyon hülyén nézzük. Az 5,99 hüvelykből egyre jutó 403 pixel pont rendben van, a beépített FHD+ felbontású IPS panel reszponzív és igazán jó minőségű, noha a minimum fényerő annyira nem minimális.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • CUBOT

Azóta történt

  • Cubot X18 Plus - érdektelen

    A Cubot megint nem fogja felforgatni a piacot, bár az X18 Plus sem különösebben rossz, de szokás szerint van jobb. Cserébe elég olcsó lett és klassz funkciók társíthatók a biometrikus szenzorhoz. De ez még mindig kevés.

Előzmények

Hirdetés