Hirdetés

Beyerdynamic Byron BT a Samsung Level Active mellett

A Bluetooth fülhallgatók egyre nagyobb teret hódítanak mobilos fronton, a középkategóriában pedig nagyon jó kütyüket lehet találni.

Hirdetés

Bevezető, dobozok

Az iPhone 7 jack csatlakozó nélküli piacra dobása nyilvánvalóan fellendíti majd a vezeték nélküli fül-és fejhallgatók iránti érdeklődést, a technológia azonban régóta adott, és bár a különböző Bluetooth verziók nem mindig hordoztak magukban túl sok fejlődést zenei téren, alapvetően kiforrottnak lehet tekinteni ezt a megoldást. A vérbeli audiofilek persze jogosan hümmöghetnek a hallottakon, de a mobilok többsége a jack csatlakozóján keresztül, a saját DAC-ját és erősítőjét használva sem tud sokkal jobb zenei élményt biztosítani a felhasználóknak, mint egy AptX-szel elérhető Bluetooth-kütyü, a kábel viszont számos ismert kényelmetlenséget rejt magában.

Elméletileg nagyon hasonlóak, gyakorlatilag szinte mindenben különböznek.
Elméletileg nagyon hasonlóak, gyakorlatilag szinte mindenben különböznek. [+]

A legtöbb mobilgyártó éppen ezért előállt már Bluetooth-fülhallgatóval, de a régről ismert, audióval foglalkozó cégek is időről időre mutatnak be ilyen termékeket. Előbbire remek példa a Samsung Level Active, ami filozófiáját tekintve egy tipikus okostelefonos kiegészítő, amennyiben van hozzá saját alkalmazás és dupla mikrofonnal zajszűrt beszélgetéseket lehet rajta megvalósítani, utóbbira pedig a Beyerdynamic Byron BT említhető, ami egy egyszerűbb és letisztultabb eszköz, viszont arra számíthattunk, hogy hangminőségével próbál majd minket levenni a lábáról. Árkategória szempontjából egy helyen van a két kütyü, nagyságrendileg 100 eurós áruk körülbelül 30 000 forintos hazai címkére enged következtetni, bár hivatalos forgalmazásban még egyik sem jelent meg itthon.

Egyik doboz sem árulkodik túl sok műszaki adatról.
Egyik doboz sem árulkodik túl sok műszaki adatról. [+]

Az összehasonlítás alapját képző termékek csomagolásában hasonló kiegészítők láthatók, mindkettőhöz tartozik többféle illeszték és fülkagyló-üregben támaszkodó szilikon pánt, a Samsunghoz egy hagyományos fülhorog is jár, ugyanakkor a Beyerdynamic hordozását egy műbőr tok teszi egyszerűvé, ilyesmit sajnos nem találunk a Level Active dobozában. Nem maradtak ki a microUSB-s töltőkábelek, fali adapter azonban egyikhez sem jár, pedig egy 1 amperes töltőfejjel is eltelik másfél óra, mire a fülhallgatókon található ledek jelzik, hogy az akkumulátor töltése befejeződött.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Samsung Gear IconX - okosodó fülhallgató

  A borsos árú kiegészítő nem csak azért különleges, mert egy teljesen vezeték nélküli in-ear, hanem pulzusmérő és zajszűrő mikrofon is került bele.

 • Bemutatkozott három új Beyerdynamic headset

  Az idei IFA újdonságait már most leleplezte a német gyártó: az audiofil közönség örülhet az új, nyitott fejhallgatónak, a mobilosoknak pedig a Byron-széria jut.

 • Samsung Level On Wireless Pro bemutató

  A dél-koreai gyártó frissítette a fülre ülő párnákkal ellátott fejhallgatóját, az új modell vezeték nélküli, mindamellett pedig a hangminősége sem romlott.

 • Samsung Level U - műanyag nyakék

  Hagyományos kialakítású, de vezeték nélküli Samsung fülhallgatót próbáltunk ki, a hangminőséget tekintve nem ért minket túl nagy meglepetés, kellemes az üzemidő és maga a koncepció is jól sikerült.

Hirdetés