Hirdetés

2018. december 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

ASUS ZenPad 10 Z301MF - fedél nélkül

Kéne otthonra egy táblagép, de ne legyen túl drága, mégis használható legyen tartalomfogyasztásra? Az ASUS 10 hüvelykes eszköze pont jó. Lenne.

Hirdetés

Bevezető

Jó régen volt nálunk tabletről szóló cikk, ami nem véletlen. A nagy gyártók közül az Apple, a Samsung, a Huawei, a Lenovo és az ASUS csinál még ilyesmit, a kicsik sem erőltetik annyira a dolgot, főleg nem Android köré építve, a nagy kijelzős okostelefonok és a 2in1 eszközök harapófogója között egyre kevesebben keresnek ilyen berendezéseket, noha otthoni tartalomfogyasztásra, vagy utazáshoz sokszor könnyebb egy ilyen lapos, egyszerű cuccot használni, mint egy komplett notebookot. Családi körben pedig sokszor a gyerek játszik vele.


[+]

Egy jó táblagép sokszor elég drága, egy rossz táblagép pedig rossz. Nem érdemes spórolni a RAM mennyiségén, nem érdemes spórolni a kijelző felbontásán és minőségén és a hardver kapcsán sem szerencsés lemenni a kínálat aljára, az olcsó masinák ideig-óráig elketyegnek valamilyen tempóval, de ahogyan egyre több alkalmazás kerül rájuk, úgy válnak idegesítővé a tárhely, a memória és a hardver gyengeségeiből fakadó problémák, ami miatt egyre inkább kínszenvedéssé válik a gyengébb gépek napi szintű használata.


[+]

Ha nem komoly munkára, képszerkesztésre, erőforrásigényes játékok futtatására szeretnénk használni egy ilyen gépet, hanem böngészgetnénk, videókat és fotókat néznénk, középszintű unaloműzőket indítanánk, leveleznénk és dokumentumokat nyitnánk meg, akkor viszont nem a legfelsőbb kategóriákban elérhető masinák közül érdemes választanunk, hanem kell találni valamiféle középutat, aminek jelen tesztünk alanya is megfelelőnek tűnik a maga 75 lepedős árával. Ha a SIM-et nélkülöző modellek között nézünk szét, akkor egész nívós a választék, a Samsung T580 (Galaxy Tab A 10.1), a Huawei két modellje, a MediaPad T2 és M3 Lite, valamint a Lenovo IdeaTab A10 bukkannak fel. Ezekkel amúgy (már amelyiket teszteltük) nem voltunk elégedetlenek, tehát az ASUS modelljének is meg kell ütnie egy szintet ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy érdemes vetni rá egy pillantást.


[+]

És itt jön a tajvani gyártó számára a nehézség, mert ez a motyó ugyan meglehetősen friss gép, de például a Samsung versenyzője hardveresen erősebb, a Huawei M3 Lite is combosabb papíron, a Lenovo IdeaPad A10 viszont a jelek szerint ebben a mezőnyben nem ellenfél az ASUS számára. Viszont a másik két konkurenssel szemben illene valamit nyújtani, ami kiemeli a mezőnyből, és a ZenPad 10 meg is próbál egy-két trükköt, kezdve rögtön a formatervvel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Asus Zenpad 10 Z300CL - zen-e füleimnek?

    A Zenfone-ok után megjöttek a ZenPad névre keresztelt tabletek is a tajvani gyártótól, a legnagyobb, legerősebb modellt próbáltuk ki spéci billentyűzettel.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.