Hirdetés

2018. október 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

ASUS ZenPad 10 Z301MF - fedél nélkül

Kéne otthonra egy táblagép, de ne legyen túl drága, mégis használható legyen tartalomfogyasztásra? Az ASUS 10 hüvelykes eszköze pont jó. Lenne.

Hirdetés

Multimédia

Kamerában nem túl erős a gép, ez már a speci átolvasása után is egyértelmű. Az előlapra 2 megapixeles, fixfókuszos modul került (ilyen képet csinál), a hátlapon kicsit komolyabb, de csak 5 megapixeles felbontást ígérő optika dolgozik, ebben legalább van autofókusz is, noha elég komótosan talál élességet, sokszor rá kell segíteni kézzel. Mindegy, egy 10 hüvelykes géppel relatív keveset fotózgat otthon az ember, de azért az Asus beleszórt az opciók közé egy csomó üzemmódot, mint amilyen az éjszakai, a szépség, a HDR, a panoráma és a GIF-animáció. Ez nyilván szoftveresen rendelkezésre állt ennél komolyabb tudású termékek kapcsán, de ehhez a hátlapi szenzorhoz relatív felesleges ez az eszköztár. Erre pedig a lenti képek szolgálnak bizonyítékként:

Igen, van baj. A vonalélesség esetleges, rengeteg a zaj, roppant szűk a dinamikatartomány, elmosódottak a részletek. Ha a HDR-t bekapcsoljuk, akkor pedig megnyúlik az expozíciós idő elég masszívan, aminek nyilván az az eredménye, hogy a felvételek zöme bemozdul. Beltérben, amikor nem tökéletesek a fényviszonyok az eredmény botrányos, márpedig egy 10 hüvelykes géppel nem városnézésre indulunk, hanem jellemzően a szobában tartózkodunk. Videót Full HD felbontásban tud rögzíteni a masina, abban sincs különösebb köszönet.


[+]

A képalkotás tehát nem erőssége a terméknek, zenében viszont annál inkább brillírozik. A felső hangszórósáv sztereó, a táblagépes mezőnyben figyelemre méltó hangerőt tud magából kipréselni, nem torzít maximumra csavarva sem és a hangkép is meglepően kulturált, akad némi basszus, nem recsegnek a magasak, ilyen szempontból kifejezetten jól teljesít a ZenPad 10. Fülessel is korrekt a minőség, itt még a mélyhangkiemelés jön extraként, tényleg nem lehet okunk panaszra, filmezéshez, játékhoz kellemes partner a termék. FM rádió persze nincs, de az Asus cuccokból ismerős audiovarázsló nem hiányzik, rá lehet tolni a DTS-t, babrálhatjuk a hangszínt, saját zenelejátszó ugyan nincs, a Play Zene bőven megfelel a célnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • Asus Zenpad 10 Z300CL - zen-e füleimnek?

    A Zenfone-ok után megjöttek a ZenPad névre keresztelt tabletek is a tajvani gyártótól, a legnagyobb, legerősebb modellt próbáltuk ki spéci billentyűzettel.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.