Hirdetés

2018. október 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

ASUS ZenPad 10 Z301MF - fedél nélkül

Kéne otthonra egy táblagép, de ne legyen túl drága, mégis használható legyen tartalomfogyasztásra? Az ASUS 10 hüvelykes eszköze pont jó. Lenne.

Hirdetés

Adatátvitel, akkumulátor

Mivel a nálunk járt eszköz WiFi-only, azaz nem lehet bele SIM-et elhelyezni, ezért az adatkommunikációs repertoár meglehetősen szűkös. A WLAN 802.11 a/b/g/n szabványt ismeri, a Bluetooth 4.2-es verziószámú, illetve került bele GPS modul is, ami beltérben is összeszed annyi jelet, hogy találjon pozíciót. Említést érdemel még a MiraCast, de ezzel kifújt, nincs NFC, nincs infra, bár ezek talán keveseknek fognak hiányozni. Böngészéshez a Chrome adott, meglepetések itt sincsenek, a komplexebb weboldalak már dadogva görgethetők és a nagyítás-kicsinyítés műveleténél is látszik, hogy szenved a hardver.


[+]

Az akkumulátor ugyan papíron nem túl vaskos, de a hardver nem kér sokat enni, a kijelző sem óriási felbontású, mobilhálózati funkciók nincsenek, tehát az üzemidő nem alakul vészesen. WiFi-n keresztül streameltünk videót, ami nagyjából 5,5 órán keresztül megy folyamatosan maximum fényerő mellett, ez a kategória átlagának megfelel. Gyorstöltés nincs, a 2 Ampert leadó töltőfejjel kell három óra, hogy újra 100%-ot mutasson az indikátor, ha teljesen lemerített állapotról indulunk.


[+]

Összegzés. Két pozitívumot tudok elmondani a ZenPad 10 Z301MF kapcsán. Egyrészt roppant igényes a külső, frankó az anyaghasználat és az összeszerelés, másrészt pedig remekül szól kihangosítva. És ennyi. Minden más alapvetően a szomorkás kategóriába esik, nyögdécsel az erőtlen hardver az alapfeladatok ellátása közben is, teljesen felejthető a kamera, semmi extrát nem képvisel a kijelző, teljesen átlagos az üzemidő, a ZenUI pedig korrekt, de valahogy abban sem érezni, hogy különösebb odafigyeléssel készült volna. Szóval az összkép meglehetősen középszerű, az árazás viszont nem az, 75 lepedőért ennél szinte csak jobb gépeket lehet találni, ezt a hardveres teljesítményt könnyű felülmúlni. Ez rántja le nagyon a végeredményt, a MediaTek tényleg nem méri drágán a nyolcmagos megoldásokat, RAM-ból is elfért volna kicsit több, ha itt nem spúrkodnak annyira, akkor meg lehetett volna indokolni a magasra lőtt árat is a prémium külsővel és a kiváló audiós teljesítménnyel, de ebben az összeállításban a ZenPad 10 ezen verziója egyszerűen nem egy olyan tablet, amit ajánlani tudnánk. Pláne nem ennyiért.

Bog

A cikk elkészítését a TelenorHipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Hirdetés

Előzmények

  • Asus Zenpad 10 Z300CL - zen-e füleimnek?

    A Zenfone-ok után megjöttek a ZenPad névre keresztelt tabletek is a tajvani gyártótól, a legnagyobb, legerősebb modellt próbáltuk ki spéci billentyűzettel.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.