Hirdetés

2018. október 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Asus Zenpad 10 Z300CL - zen-e füleimnek?

A Zenfone-ok után megjöttek a ZenPad névre keresztelt tabletek is a tajvani gyártótól, a legnagyobb, legerősebb modellt próbáltuk ki spéci billentyűzettel.

Hirdetés

Bevezető

Bejött ez a zenes vonal az Asusnak, legalábbis az okostelefonos szegmensben felpörögtek az eladások, nem is tudnak eleget gyártani bizonyos verziókból. A második generációs Zenfone-ok közül már próbáltuk a legcsirkébb és a legtáposabb modellt, most viszont táblagépet hozott volna az Asus futárja, ha használnának ilyen szolgáltatást — így viszont mi mentünk el érte, nem mintha óriási terhet jelentett volna mindez. Jutalmunk nem csak egy ZenPad 10-es, hanem egy hozzá kapható AudioDock nevű kiegészítő is volt.


[+]

A tajvaniak már eddig is mindenféle keleties neveket adományoztak a különböző termékeknek, a Zen-széria ettől még pont nem a megnyugvásról és a nihilről szól, a Zenfone-ok kifejezetten izgalmas termékek, hiszen az Intel megoldásai köré épülnek és egy csomó jópofa extrát tudnak. A Computexen Zensation névre keresztelték azt az eseményt, ahol a ZenPad széria bemutatkozott, a 10 hüvelykes méretkategóriában három modellel is versenybe száll az Asus, hozzánk a Z300CL került, ami a legerősebb kivitel, de létezik egy Z300C és egy Z300CG kódszámú verzió is. Ezek külsőre nem térnek el egymástól, de a chipset, a RAM mennyisége és a kamera képességei mások.


[+]

A mi gépünkben egy Z3560-as Intel processzor dübörög, a másik két masinában szintén Intel chipset található, a CG egy x3-C3230-as a C pedig egy x3-C3200-s modullal érkezik, utóbbihoz 2 GB RAM, előbbihez feleennyi jár. Itt a hátlapi kamera is csak két megapixeles, a másik két termék 5 megapixeles felbontást ígér, de a gépek akkumulátora, tömege, színválasztéka (fekete, metál, fehér), kijelzője megegyezik. Ja, és hogy kicsit még variáljunk, a kamera felbontása még bizonyos régiókban tovább variálódhat, a ZenPhone 2-es okostelefonoknál is ment a zsonglőrködés rendesen. A tanulság, hogy tájékozódjunk vásárlás előtt, az például biztos, hogy az Asus által itthon hivatalosan forgalomba hozott ZenPad 10 Z300CL nevű gép 5 megapixeles felbontással érkezik, mi is ezt teszteltük.


[+]

Az Asus nem csak a ZenPad szériát bocsátotta útjára mostanság, hanem alkottak néhány kiegészítőt is. Ezek közül az AudioDock nevű cucc tűnik a legérdekesebbnek, ami egy billentyűzet, megtámogatva combos hangfalacskákkal, mindez pedig Bluetooth segítségével kapcsolható a tablethez. Örömteli, hogy ezt is meg tudjuk vizsgálni ebben a cikkben, egyébként van még egy sereg, utólag vásárolható okosság, Z Stylus névre hallgató cerka (10 ezerért), Audio Cover elnevezésű, hangfalas tok (22 ezerért), ilyen-olyan módon hajtogatható egyéb tokok (10-15 ezer körül), az AudioDock ezeknél egy fokkal combosabb, úgy hírlik, hogy a gépen felül további 35 lepedőt ott kell hagyni érte majd a boltban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.