Már a bejelentés előtt lebuktak a ZenPad tabletek

Hirdetés

Az ASUS a Zen megnevezést eddig az okostelefonoknál használta, ám úgy tűnik, hogy a táblagép portfólióba is kerülnek majd ZenPad fantázianevű tabletek. A döntés viszonylag egyértelmű lenne, hiszen a ZenFone készülékek elég sikeresek, így mindenképpen előnyére válhatna az ASUS-nak a dolog. Az új sorozat első tagjai 7 és 8 hüvelykes verzióban láthatnak napvilágot, méghozzá sima WiFi-s és 3G változatban is, és először júliusban, Oroszországban kerülhetnek a boltok polcaira.

Specifikációk tekintetében nem fognak rekordokat döntögetni a táblagépek, hiszen 1024 x 600 pixel felbontású IPS kijelzőkre lehet számítani, a microSD-vel bővíthető belső tárhely pedig 8 illetve 16 GB-os lehet. A belső erőforrást egy 64 bites Intel Atom X3 chipset biztosíthatja, amiben egy 1 GHz-es négymagos processzor dolgozik. A 2 megapixeles kamerával és 1 GB-mal rendelkező eszközök WiFi-s verziói körülbelül 150 euróba, azaz 46 ezer forintba fognak kerülni, ha 3G-t is szeretnénk, akkor az körülbelül plusz 20 eurót, vagyis 6 ezer forintot kóstál. Lesz egyébként még egy Zenpad, ami az FCC jóváhagyását is megkapta, és társainál jóval erősebb lesz, köszönhetően a Z3560 vagy Z3530 SoC-nek, valamint a 8 hüvelykes, 2048 x 1536 pixel felbontású kijelzőnek. Valamennyi eszközt június elején, a tajvani Computexen mutathatják be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Promóvideón a ZenPad 7

    A Computexen már lencsevégre kaptuk, bár túl sok információt nem tudtunk kideríteni az ASUS új kisméretű tabletjéről, amiről most hivatalos videó árulkodik.

  • Asus Zenpad 10 Z300CL - zen-e füleimnek?

    A Zenfone-ok után megjöttek a ZenPad névre keresztelt tabletek is a tajvani gyártótól, a legnagyobb, legerősebb modellt próbáltuk ki spéci billentyűzettel.

  • IFA 2015: 2K-s kijelzővel hódít a ZenPad S 8.0

    A tabletet élőben is lefotóztuk. A burkolat alatt Intel Atom chipsetet és 4 GB-nyi rendszermemóriát találunk, plusz vannak tokok és aktív érintőceruza is.

Előzmények

Hirdetés