Asus Zenpad 10 Z300CL - zen-e füleimnek?

Bevezető

Bejött ez a zenes vonal az Asusnak, legalábbis az okostelefonos szegmensben felpörögtek az eladások, nem is tudnak eleget gyártani bizonyos verziókból. A második generációs Zenfone-ok közül már próbáltuk a legcsirkébb és a legtáposabb modellt, most viszont táblagépet hozott volna az Asus futárja, ha használnának ilyen szolgáltatást — így viszont mi mentünk el érte, nem mintha óriási terhet jelentett volna mindez. Jutalmunk nem csak egy ZenPad 10-es, hanem egy hozzá kapható AudioDock nevű kiegészítő is volt.


[+]

A tajvaniak már eddig is mindenféle keleties neveket adományoztak a különböző termékeknek, a Zen-széria ettől még pont nem a megnyugvásról és a nihilről szól, a Zenfone-ok kifejezetten izgalmas termékek, hiszen az Intel megoldásai köré épülnek és egy csomó jópofa extrát tudnak. A Computexen Zensation névre keresztelték azt az eseményt, ahol a ZenPad széria bemutatkozott, a 10 hüvelykes méretkategóriában három modellel is versenybe száll az Asus, hozzánk a Z300CL került, ami a legerősebb kivitel, de létezik egy Z300C és egy Z300CG kódszámú verzió is. Ezek külsőre nem térnek el egymástól, de a chipset, a RAM mennyisége és a kamera képességei mások.


[+]

A mi gépünkben egy Z3560-as Intel processzor dübörög, a másik két masinában szintén Intel chipset található, a CG egy x3-C3230-as a C pedig egy x3-C3200-s modullal érkezik, utóbbihoz 2 GB RAM, előbbihez feleennyi jár. Itt a hátlapi kamera is csak két megapixeles, a másik két termék 5 megapixeles felbontást ígér, de a gépek akkumulátora, tömege, színválasztéka (fekete, metál, fehér), kijelzője megegyezik. Ja, és hogy kicsit még variáljunk, a kamera felbontása még bizonyos régiókban tovább variálódhat, a ZenPhone 2-es okostelefonoknál is ment a zsonglőrködés rendesen. A tanulság, hogy tájékozódjunk vásárlás előtt, az például biztos, hogy az Asus által itthon hivatalosan forgalomba hozott ZenPad 10 Z300CL nevű gép 5 megapixeles felbontással érkezik, mi is ezt teszteltük.


[+]

Az Asus nem csak a ZenPad szériát bocsátotta útjára mostanság, hanem alkottak néhány kiegészítőt is. Ezek közül az AudioDock nevű cucc tűnik a legérdekesebbnek, ami egy billentyűzet, megtámogatva combos hangfalacskákkal, mindez pedig Bluetooth segítségével kapcsolható a tablethez. Örömteli, hogy ezt is meg tudjuk vizsgálni ebben a cikkben, egyébként van még egy sereg, utólag vásárolható okosság, Z Stylus névre hallgató cerka (10 ezerért), Audio Cover elnevezésű, hangfalas tok (22 ezerért), ilyen-olyan módon hajtogatható egyéb tokok (10-15 ezer körül), az AudioDock ezeknél egy fokkal combosabb, úgy hírlik, hogy a gépen felül további 35 lepedőt ott kell hagyni érte majd a boltban.

Külső

A ZenPad szép. Nem tudom, hogy a 7-es és a 8-as kijelzővel szerelt gép is ennyire mutatós-e (képeken nem néznek ki rosszul), de ez a 10 inches verzió kimondottan menő. Mi egy fehér példányra raktuk rá a mancsunkat, nincs rajta óriási üveg hátlap, ilyen-olyan módon csiszolt fém és kézzel varrott bőr, de amit a műanyagból ki lehetett hozni, azt az Asus ki is hozta. Végre a keretek sem vaskosak, az Asus azt állítja, hogy az előlap 72%-át foglalja el a kijelző, miközben a gép vastagsága csupán 7,9 milliméter. A felbontás inkább csak átlagos, a fényerő is a közepes szintet üti meg, de a betekintési szögek rendben vannak, a sérülések ellen Gorilla Glass véd. Hogy melyik változat, azt nem tudni, mert még a gyártói weboldal sem specifikálja.


[+]

Az 510 grammos tömeg sem veszélyes, ráadásul végre egy olyan tablet, aminél a részletekre is ügyeltek, nem csak arról van szó, hogy itt egy jókora, négyzetes ház, benne egy kijelző és visszhall. A sarkok lekerekítettek, egy finom, fémes keretet is kapott a tablet, a kijelző felett pedig egy széles hangszórórács húzódik meg, ez alá került az előlapi kamera és a fényérzékelő. A hangszóró elhelyezéséért jár a vállveregetés, egészen ostobán kell ahhoz tartani a gépet, hogy bármelyik ujjunkkal letakarjuk.


[+]

A gép gyenge pontja (árához képest legalábbis) a kijelző, illetve egészen pontosan a felbontás. 10 hüvelyken 1280 x 800 pixellel virítani nem nagy kunszt, noha a betekintési szögek jók, a fényerő is egészen korrekt. De ezt a felbontást 7 inchen érezni vállalhatónak, ebben a méretben azt eredményezi, hogy szabad szemmel is láthatók a pixelek, "szőrösek" a menüpontok. És még ezen is túllendülne az ember, ha nem lenne a ZenPad 10 egyébként egy relatív drága gép.

Kijelző-teszt
Mérés ASUS Zenpad 10 Google Nexus 9 ASUS MeMo Pad 7 (ME572CL) Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Fehér fényerő 271 nit 455 nit 521 nit 585 nit
Fekete fényerő 0,15 nit 0,21 nit 0,31 nit 0,45 nit
Kontrasztarány 1807:1 1110:1 1682:1 2096:1
Színhőmérséklet 7677 K + kézi 7099 K 8140 K 9191 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Ha feltételezzük, hogy fektetve tartjuk az eszközt (ami egy 10 hüvelykes tabletnél alapvetően adja magát), akkor a bal felső sarokban, oldalt találjuk a hangerőt szabályozó gombpárost, felül pedig a kikapcsolásra és a kijelző felélesztésére szolgáló gombot. Szintén balra került a microUSB csatlakozó és a 3,5 mm-es jack lukacskája. A microSIM és a microSD helye alul van, egy széles ajtó védi ezt a két nyílást, mivel a tablet egyébként nem szétszedhető.


[+]

A hátlap az Asus szerint bőr mintázatú, ami alapvetően igaz is, de a felület kemény és egyértelműen plasztik. Viszont ez a mintázat arra mindenképpen jó, hogy érdes, azaz nagyon jól és stabilan kézben tartható, nem csúszik és az ujjlenyomatokat sem gyűjti. A hátlap felső sarkában van a kamera, két sallert rögtön kioszthatunk a vaku hiányáért (ez valahogy a tabletekben nem divat), a hátsó fertály alsó része viszont sima, ide került az Asus ZenPad felirat. Korrektül össze van rakva a masina, masszív, időtálló eszköznek tűnik, reméljük ezt majd a hosszútávú használat is igazolja.

AudioDock

A ZenPad 10-es családhoz lehet venni egy csomó tartozékot, ezek közül az AudioDock talán a legérdekesebb. Az Asus úgy gondolta, hogy az lenne a menő, ha összegyúrnának kétféle táblagépes kiegészítőt, két olyan igényt ötvözve, ami gyakran kerül terítékre, ezért megszületett egy hangfalakkal kombinált billentyűzet. Rá is írták, hogy SonicMaster, ami a tajvani cégnél — legalábbis szerintük — a zenei minőséget garantálja.


[+]

A gombsor angol kiosztású, de a megfelelő helyeken magyar ékezetes betűk vannak, ha a tablet nyelve is magyar. Világítás nincs, touchpad nincs, kurzorgombok viszont akadnak, a klaviatúra felső részén pedig ott virít a hangfal rácsozata, így ránézésre valóban elég jó házasításnak tűnik az AudioDock. A gombok nyomáspontja jó, ám biztosan feltűnik, hogy egyetlen, oldalsó microUSB képezi az összes fizikai csatlakoztatási lehetőséget, ami kizárólag arra jó, hogy ezen keresztül töltsük fel a szerkezetet.


[+]

Fentiek azt is jelentik, hogy az AudiDock Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a tablettel, magyarán nem is kell, hogy belepattintsuk a készüléket a számára kialakított vájatba, enélkül is üzemképes. És mivel az Asus nem tökörészett azzal, hogy bármilyen saját appot gyártson a tartozékhoz, ezért a párosítás pusztán annyi, hogy az Android Bluetooth menüpontjában rá kell bökni a látható billentyűzetre és külső hangszóróra, magyarán az AudioDock jó esetben tetszőleges tablettel (és telefonnal) is összeismertethető. Jelentem, egy Zenfone 2-vel simán működött.


[+]

Eddig tehát minden nagyon csodálatos, leszámítva, hogy ha be van téve a tablet a neki szánt vájatba, akkor nem elég nagy a nyitási szög és arra is érdemes figyelni, hogy nagyjából középre illeszük a ZenPad 10-et, mert különben idétlenül néz ki. Az viszont elkeserítő, hogy a billentyűzettel kapcsolatos funkciók remekül működnek ugyan, de amire az Asus ráírta, hogy SonicMaster, az ennyi erővel egy tetszőleges óvodai kanál is lehetett volna, mert a hangszórók minősége roppant harmatos. A hangerővel még nincs komolyabb gond (bár alig combosabb, mint a ZenPad tetejébe beépített hangszóró), de a minőség fülsértően tré, közepesnél nagyobb hangerőre állítva torz, recseg és minden olyan betegséggel rendelkezik, ami miatt az ember villámtempóban a kikapcsoló gomb felé veti magát.


[+]

Az AudioDockban értelemszerűen van akkumulátor, feltöltöttem csutkára, de a tesztidőszak alatt nem merült le annyira, hogy elkezdjen villogni az alacsony töltöttséget jelző ledecske. Gondolom annyit simán bír, mint maga a tablet, de egyszerre tölteni a két eszközt csak akkor fogjuk tudni, ha egyébként rendelkezünk már microUSB töltővel (vagy veszünk), mert a ZenPad 10 mellé jár egy, de az Audiockhoz csak egy doboznyi levegőt csomagolt az Asus, ami annak ellenére sem mondható értékesnek, hogy a csomag nyilván Kínából pottyan majd a boltok polcaira. Ha rajtam múlna, maradna is ott, mert a gombsor tök hasznos és illik a tablethez, de a SonicMaster ebben a formában egy fityinget sem ér, márpedig nyilván úgy lesz árazva, hogy azért is fizetnünk kell.

Hardver, UI

Elsüllyesztettem mélyre az AudioDockot, nem méltó a ZenPad 10-hez, aminek a nálunk járt verziója kifejezetten korrekt hardvert kapott. Az Intel Z3560-as chipset ugyanis bőségesen elég a mindennapi használathoz, ennél van erősebb Intel lapkakészlet (a Z3580, ami a ZenPhone 2 legerősebb változatában is dübörög), de az Asus úgy látta, hogy ehhez az 1280 x 800 pixeles IPS kijelzőhöz ez is vidáman elég lesz, pláne, ha mellécsapnak 2 GB RAM-ot. Igazuk is lett, a hardvernek meg sem kottyan több app egyidejű futtatása, a játékok is szinte mind tökéletesen futnak, gyors a böngésző, reszponzív a felület, különösebb kritikát nem tudok megfogalmazni. Nyilván egy combos Excel-táblázat már azért gondolkodóba ejti kissé a gépet, de melegedésnek nyoma sincs ilyenkor sem.

Teljesítmény-teszt
Benchmark ASUS Zenpad 10 ASUS MeMo Pad 7 (ME572CL) Google Nexus 9 Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Rendszerchip Intel Atom Z3560 Intel Atom Z3560 Tegra K1 (64 bit) Snapdragon 801
AnTuTu 5.x Benchmark 43097 pont 38558 pont 54120 pont 41877pont
Vellamo Browser 2627 pont 3177 pont 6413 pont 2911 pont
Vellamo Metal 1187 pont 1151 pont 2746 pont 1517 pont
SunSpider 1.0.2 805,4 ms 620,8 ms 961,6 ms 858,6 ms
Geekbench 3 (single) 747 pont 764 pont 2052 pont 955 pont
Geekbench 3 (multi) 2166 pont 2223 pont 3477 pont 2644 pont
GFXBench Manhattan onscreen 21 fps 11,0 fps 22,4 fps 12,4 fps
GFXBench Manhattan offscreen 13 fps 11,3 fps 31,1 fps 11,9 fps
GFXBench T-Rex onscreen 43 fps 27,8 fps 46,7 fps 28,9 fps
GFXBench T-Rex offscreen 30 fps 29,7 fps 64,0 fps 27,0 fps

Az Android 5.0-s verziója köré építette fel a tajvani banda azt a felületet, amit ZenUI néven már ismerünk, a ZenPhone 2-es telefonokon is ez boldogítja a felhasználót. És itt nincs irónia, a ZenUI tényleg korrekt interfész, tele ügyes trükkökkel, széleskörű testreszabhatósági lehetőségekkel és egy hajszálnyit túlzásba is vitt gyári alkalmazáskínálattal. A menüben változtatható a rácskiosztás szellőssége, lehet mappázni, az értesítési függöny pedig kétállású, ha simán lehúzzuk, akkor a notifikációk jelennek meg, még egy ujjmozdulattal pedig a gyorsbeállítások ikonjai bukkannak fel. Érdekes módon a telefonos ZenUI-ban látott témázási lehetőség nincs meg, viszont a kettős kattintásos kijelzőfeloldás és lezárás nem maradt ki, noha valamiért ennek hatékonysága eléggé esetleges.


[+]

A szoftveres felhozatal meglehetősen bőséges, az előre telepített alkalmazások között zömmel hasznos dolgokba botlunk, de van egy csokornyi tök felesleges program, ide tartozik mondjuk a TripAdvisor, amit bárki és bármikor utólag is felrakhat, vagy a Free HD Games ikon mögött rejtőző Gameloft áruház, amire szintén nincs túl nagy szükség. De fent van a Zinio, az Amazon Kindle és a Clean Master is, egyiket sem jutott eszembe megnyitni. A Google alkalmazáscsomagja külön mappába került, hasznos a gyermek üzemmód (jelszóval védett felület, csak meghatározott appok számára), az Adattovábbítás nevet viselő, régi eszközről történő átköltözést segítő app és a fájlkezelő.


[+]

A Splendid a kijelző színhőmérsékletének kalibrálására ad lehetőséget, az Audiovarázsló kvázi egy központi equalizer, az Automatikus indítások kezelője pedig egy olyan eszköz, amivel a háttérben futó folyamatok indulását tilthatjuk le. A Gyors emlékezető egy felugró jegyzettömböt rejt, ennek profibb verziója a SuperNote. Nagy kedvencünk a What’s Next, ami a közelgő eseményeket listázza, ez főleg widget formájában hasznos. A PC Link, a Remote Link és a Share Link különböző távoli elérést és megosztást tesznek lehetővé (prezentáció vezérlése, gyors fájlátküldés), van egy Asus-féle felhőszolgáltatás is, aminek Webstorage a neve és 5 GB adatot tárolhatunk rajta, illetve a MyASUS, ami a gyártó ajánlatait listázza és cseveghetünk a cég magyar munkatársával is, ha kérdésünk támadna.


[+]

Jópofa a Do It Later nevű program, ami elég sok helyre beépül, bejövő üzeneteket lehet ezzel megjelölni, ezek bekerülnek a teendők közé, majd a felület jelzi, hogy öcsisajt, itt még lenne egy megválaszolatlan email. Kapunk egy videoszerkesztőt MiniMovie néven, ezzel a képekből is csinálhatunk slideshow-t. A számológépet, az időzítővel és ébresztővel kombinált világórát, valamint a beállítóvarázslót pedig talán már nem kell bemutatni.

Multimédia

Egy tablet elsősorban tartalomfogyasztásra készül, a tartalom előállítása nem feltétlenül egy ilyen gép feladata. Ennek ellenére gyakorlatilag minden táblagépen találunk kamerát, de ezek minősége, felbontása és szolgáltatáskínálata rendre gyengébb, mint az a telefonokban levő modulokra jellemző. Most sincs ez másképp, noha az Asus ezt a hátlapi, 5 megapixeles szenzort is PixelMasternek nevezi, de felesleges elszórni egy valamelyest jól csengő nevet arra a produkcióra, amit a ZenPad 10 nyújt, még akkor sem méltó, ha a Zenfone 2-es széria képalkotási képességei sem képviselik a csúcsot.


[+]

A felület ismerős, van egy csomó üzemmód, de makrót és kézi módot nem fogunk találni. Akad HDR, kevés fény, szépség (elsősorban az előlapi kamerához), éjszakai mód, GIF, tilt shift, timelapse és effektezős mód is, de a lenti képeket elnézve nem hiszem, hogy bárkinek kedve szottyan, hogy ezekkel játszogasson. A 16:9-es képarány mellett 4 megapixeles fotók születek (felső sor), a maximális pixelszámot 4:3 arányú képeknél fogjuk elérni. Készült fotó éjszakai móddal is, beltérben, sötétebb fényviszonyok esetén viszont nem lesz sok esélyünk, mert a vaku hiányzik a kamera mellől. A közeli fotókról is le kell mondanunk, az autofókusz 10-12 centinél közelebbre képtelen élesíteni, ráadásul az elkészült alkotások is meglehetősen gyengék.

A vonalélesség gatya, a dinamikatartomány olyan szűk, mint Belső-Mongóliában a sávszél, a színek fakók, a fókusz kissé esetleges. Nyilván nem vár az ember olyan fotókat, mint egy telefontól, de ha nagy betűkkel a gyártó weboldalán oda van írva a tablethez, hogy PixelMaster, meg hogy see, waht others can’t see, akkor nem azt várom, hogy tényleg olyan retek fotókat látok majd, amit más gépek sem csinálnak. Videót Full HD-ban vesz fel a gép, ha kérünk szoftveres képstabilizációt, akkor ez 720p-re csökken. Tesztfelvétel itt található.


[+]

A képalkotás tehát nem erőssége a ZenPad 10-nek, viszont zenében kifejezetten jól teljesít. A felső hangszórórács korrekt, erős, fülessel is remek a minőség, itt tehát nem lehet okunk panaszra. Az Asus saját zenelejátszója mellett a Play Music is fent van a kütyün, de a gyártói megoldás teljesen érvényes, mutat albumborítót, szépen listázza a számokat különböző paraméterek alapján, van ismétlés, van véletlenszerű lejátszás, több nem is kéne, pedig Google Drive, Dropbox, OneDrive és Asus Webstorage tárhelyekhez is tud kapcsolódni, hogy az ott elhelyezett zenéket is lejátssza, nyilván akkor, ha van netkapcsolat. FM-rádió ebben a tabletben sincs, ezt már lassan megszokjuk.

Adatátvitel, akkumulátor

Mivel van SIM-fiók a kütyü alján, ezért nem gond a mobilnet használata, pláne, mert 4G képességekkel is rendelkezik a masina. Más kérdés, hogy különböző felmérések szerint a tabletek majdnem 90%-a nem jut ki a lakásból, ezért általában az árérzékeny versenyzők előnyben részesítik a WiFi-only modelleket, SIM-re sokszor nincs szükség. És bizony súlyos tízezres nagyságrendű eltérés is lehet 4G-s és a WiFi only modellek között, a ZenPad viszont mindenképp SIM kártyával és modemmel jön, így nem várja túl jó pozícióból az árversenyt. Kapunk GPS-t GLONASS támogatással, a Bluetooth 4.0-s és kifogástalanul működik, a WLAN érzékenység is jónak mondható.


[+]

A böngésző saját gyártmány, de a Chrome is elérhető. A görgetési és netezési sebesség abszolút kielégítő, a kétujjas nagyítás működik, az oldalszélességre való tördelés viszont nem. A kérdés már csak az, hogy a 18 Wh-s akkumulátor mit bír, s itt sem lehetünk maradéktalanul boldogok, az Asus szerint 8 órás üzemidőre készülhetünk, de folyamatosan WiFi-n lógva és netezgetve ez 5-6 órára zsugorodik, ha pedig még az LTE-re is támaszkodunk, akkor ez tovább csökkenhet. Ha nem vagyunk online és csak mondjuk filmet nézünk, akkor is ezt az 5-6 órás etetés nélküli időt tudjuk kipréselni a tabletből, ami persze nem rossz, de az a 8-9 órás ígéret, ami a cég oldalán szerepel álom marad.


[+]

Értékelés: Asus ZenPad 10 Z300CL
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 4 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A ZenPad 10 általunk tesztelt verziója 85 ezer magyar valutát kóstál. Ez kicsit sok, noha tudjuk, hogy sokat dob az áron a 4G. A hardverrel semmi gond nincs, a kijelző pixelszáma miatt viszont lehet morogni, ez a felbontás 7-8 hüvelyken számít elfogadhatónak. A külső, az összeszerelési minőség, az anyaghasználat példás, a beépített hangszórók átlagon felüli módon szólnak. A ZenUI is igen kellemes társ a mindennapokban, tehát bőven lehet pozitívumokat sorolni a termék kapcsán. A kamera viszont igen harmatos, az árazás pedig kissé túlzó, ez a piac nem az a piac, ahol LTE-vel el lehet adni egy középkategóriás táblagépet magasabb áron. Az AduioDock szerintünk nagyon félresikerült, de ezt persze nem kötelező megvenni, egy jóféle ceruza, vagy egy stílusos tok jobb választás, ha okvetlenül a gyári tartozékok között nézelődünk. A ZenPad 10 Z300CL talán nem a legjobb választás, bár a gyengébb chipsettel szerelt Z300CG-t nem tudtunk kipróbálni, de ehhez a kijelzőfelbontáshoz az is elég lehet (pláne 2 GB RAM-mal), viszont az csupán 66 ezresért megvehető (a Z300C a maga 1 GB RAM-jával valószínűleg nem olyan jó ajánlat 62 ezerért), igaz, akkor nincs 4G, csak HSPA. A kamera pedig csak 2 megapixeles, de khm… talán nem is baj. Magyarán a csúcs ZenPad 10 túl sokat akar nyújtani, ennek megfelelően sokba is kerül, de a középső verzió kissé könnyített specivel majdnem harmadával olcsóbb, ami nagyon nem mindegy, miközben a legtöbb élethelyzetben bőven elég a tudása és ugyanúgy megkapjuk a frankó készülékházat, a jó hangszórót, ugyanazt a kijelzőt, a 2 GB RAM-ot és a ZenUI-t. Arra simán repülne a Tetszett plecsni, erre viszont nem tudunk adni, csak azok számára van létjogosultsága, akiknek fontos a 4G. Nekik viszont akár ajánlott is lehet.

Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Asus ZenPad 10 Z300CL
Asus ZenPad 10 Z300CL Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 251,6 x 172 x 7,9 milliméter
Tömeg 510 gramm
Színvariációk szürke, fehér, fekete
SIM-foglalat microSIM
Kijelző
Kijelző átlója 10,1 hüvelyk
Kijelző felbontása 1280 x 800 pixel (149 ppi)
Kijelző típusa IPS kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa Intel Atom Z3560
Processzor típusa 1,8 GHz-es, négymagos, 64 bites
Processzor csíkszélessége 22 nm
Processzor utasításkészlete x86
Grafikus chip PowerVR G6430
RAM mérete 2 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 8/16/32/64 GB
Memória bővíthetősége microSD
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE 700/800/850/900/1800/2100/2500/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA/ LTE van / 21,1 Mbps / 5,76 Mbps / 150 Mbps
LTE van
IrDA / Bluetooth nincs / 4.0 (A2DP)
WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi hotspot, WiFi direct
USB microUSB 2.0
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés nincs / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 5.0.1 (Lollipop) + ZenUI
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Do It Later, What's Next, SuperNote, MiniMovie, Fájlkezelő, Gyermek mód, Splendid, TripAdvisor, Clean Master, Zinio, Amazon Kindle, PC Link, Remote Link, Share Link
Multimédia
Fő kamera 5 megapixeles, autofókuszos
Másodlagos kamera 2 megapixeles
Videófelvétel 1080p @ 30 fps
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió nincs
Üzemidő
Alap akkumulátor 18 Wh lítium-ion
Készenléti idő 9 óra
Egyebek
3,5 milliméteres jack kimenet, giroszenzor, gyorsulásmérő,, fényérzékelő, tartozékok
 • Kapcsolódó cégek:
 • ASUS

Azóta történt

 • ASUS ZenPad 8.0 (Z380C) - nincs nyugalma

  A tavalyi MeMO Padok sikerére építkező nyolchüvelykes táblagép látogatott el hozzánk cserélhető hátlappal és új generációs Intel lapkakészlettel, ám valami, valahol félrement a minőségkontroll során.

 • Hamarosan jöhet a Zenpad Z8

  A népszerű @evleaks tudósítója fedte fel idő előtt az Asus táblagépét, ami középkategóriás felszereltséggel vonzhatja a felhasználókat.

 • Bemutatkozott az Asus ZenPad Z8

  Úgy tűnik, hogy csak az amerikai Verizon kínálatában lesz elérhető a középkategóriás tablet.

 • Július 12-én érkezik az ASUS ZenPad 3S 10

  Keskeny kávákat ígér a gyártó új tízhüvelykes tablete, ami néhány héten belül bemutatkozik a nagyközönség előtt.

Előzmények

Hirdetés