Hirdetés

Asus Zenfone 8 Flip - előre is tekint

A kisebb Zenfone 8 simán ellopta a show-t a bejelentés közben, de a Flip sem egy lényegtelen termék, gyakorlatilag a Zenfone 7 jobbított kiadása.

Bevezető

A legtöbb mobilgyártóval kapcsolatban lehet találni valami indokot, ami miatt szerethető, vagy szimpatikus a cég, de az Asus nálam egy másik polcon van. Nem azért mert mondjuk jobbak, ügyesebbek, szebbek, ennél sokkal több személyes aspektusa is adódik annak, hogy mindig örömmel veszek a kezembe egy Asus telefont. Egyrészt volt Zenfone 2 a birtokomban sokáig, másrészt pedig rengeteg lehetőségem nyílt kicsit jobban megismerni a mobilos üzletág vezetőit és filozófiáját, nem is beszélve arról, hogy talán Jonney Shih az egyetlen CEO, akivel volt alkalmam interjút készíteni néhány évvel ezelőtt.

Zenfone 8 és Flip
Zenfone 8 és Flip [+]

Az Asuskapcsán az egyik legfontosabb dolog, hogy a cég alkalmazottainak zöme mérnök, maga Jonney is. Mérnökök tervezik a telefonokat, mérnökök találják ki az újdonságokat, mérnökök tartják a prezentációkat, mérnökök ülnek a vezetőségben, nyilván alkalmaznak marketingeseket, grafikusokat, értékesítőket és tanácsadókat, de pont a mobilok kapcsán a legtöbb esetben azt lehet érezni, hogy egy kicsit eltérőek, különlegesek, egyediek szeretnének lenni és ezt mindenféle mérnöki fejjel és elhivatottsággal kiötlött apró innovációkkal próbálják megoldani. Épp ezért sem nagy szereplők a telefonos piacon, de az Asus mobilos történelme tele van izgalmas és érdekes termékkel, mint amilyen a korabeli P525 volt, vagy a két Padfone, a már említett Intel chipsetes Zenfone 2, vagy a hatodik generáció óta forgatható kamerát kínáló Zenfone. És ne felejtsük el a magát legkomolyabban vevő gamermobilt sem, ami a ROG Phone széria.

Zenfone 8 Flip és Zenfone 8
Zenfone 8 Flip és Zenfone 8 [+]

A Zenfone 8 viszont kettészakadó termékpalettával mutatkozott be, mert a forgatható kamerás design ugyan megmaradt, de ezt most már Zenfone 8 Flipnek hívják, az utótag nélküli Zenfone 8 azonban egy különlegesen kompakt, de bivalyerős telefon lett, amit AliceWake már tesztelt és meglehetősen elégedett volt vele. A Flip viszont nem ennyire érdekes, mert a Zenfone 7 ráncfelvarrásáról van szó, de ha nem lett volna Zenfone 7, akkor most biztos rácsodálkoznánk a forgatható kamerára, ami továbbra is egyedi megoldás, mára már nem próbálkozik ezzel másik cég. A Samsung a Galaxy A80-nal próbált valami hasonlót, de azóta sem küzdenek ezzel, korábban a nálunk nem elérhető Oppo N3 villogott hasonló megoldással, volt még egy-két kínai belpiacos próbálkozás, de már az ASUS kvázi egyedül maradt ezzel az ötlettel. Ők viszont olyanok, hogy nem dobnak el egy-egy fejlesztést csak azért, mert adott esetben elsőre nem lesz tökéletes, hanem megnézik, hogy miképp tudják jobbá tenni, már a tavalyi Zenfone 7 is bőven rendben volt, a 8 Flip pedig rá is tesz egy lapáttal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Hirdetés