Asus Zenfone 8 Flip - előre is tekint

A kisebb Zenfone 8 simán ellopta a show-t a bejelentés közben, de a Flip sem egy lényegtelen termék, gyakorlatilag a Zenfone 7 jobbított kiadása.

Videó, audió

Mivel a kamerák megegyeznek a Zenfone 7-ben látott felhozatallal, ezért nem nagyon számítottam arra, hogy videózás kapcsán lesz bármiféle előrelépés. A forgathatóság persze továbbra is poén, mindenféle látószöget használva akár menet közben is magunk felé fordíthatjuk a szenzorokat, de a Zenfone 7 Próban benne levő optikai stabilizációt most csak elektronikussal próbálja pótolni a gyártó. És bár a bemutatón külön fel volt írva, hogy lehet váltani felvétel közben a szenzorok között, ez bizony nincs mindig így, ha Full HD fölé rakjuk a felbontást, akkor azzal a látószöggel tudjuk csak végigtolni a videót, amivel elkezdtük.

Fent 8K felvétel látható, ez a maximum, amit 30 fps mellett ki tud magából préselni a termék, ilyenkor is aktív az EIS. Ha 4K-ra váltunk, akkor már az ultraszéles modul is bevethető 60 fps mellett is, a háromszoros optikai zoomért viszont Full HD-ig és 30 fps-ig kell lemennünk. Ami ilyen eredménnyel kecsegtet:

A Hyper Steady néven futó markánsan stabilizált felvétel szintén Full HD-ban érhető el, de itt 60 fps és mindkét látószög opció (de menet közben nem lehet köztük váltani), a lassított moziknál pedig 4K mellett 120 fps is választható, Full HD-nál pedig akár 240 fps értéket is produkál a gép, de ilyenkor nincs semmiféle stabilizáció. Ez itt egy Hyper Steady snitt a főkamerával:

Az esti videókat ömlesztve tolom ide (4K, Full HD és Hypersteady), mert akármelyiket is nézem, elég satnya az eredmény. A szuperstabilizált mód este nagyon sokat ront az amúgy sem acélos képminőségen, a sima Full HD talán a leginkább életképes, de ott ne akarjunk az ultraszéles modullal semmit sem csinálni, a 4K pedig bugos volt a tesztkészülékben (és remélem, hogy csak ebben), mert vibrált a kép és egyáltalán nem talált fókuszt:



A verdiktünk pedig az, hogy ennyi pénzért ez a produkció kevés lesz, még akkor is, ha átforgatjuk a kamerákat és előlapi modulként tekintünk rájuk, mert ilyenkor nyilván felértékelődik az egyébként elég középszerű képességek halmaza más gyártók előlapi moduljaival összevetve, de mégis az a helyzet, hogy közel egy év alatt azért lehetett volna valamit reszelni ezen az egészen, mert innen nézve pont úgy tűnik, mintha a "jóleszazúgy" mentalitás mentén rakták volna össze a kamerákat.

[+]

Audió kapcsán viszont nem lenne ok a panaszra, ha azt a fránya 3,5 mm-es jack dugaszt visszarakták volna a készülékházra, de mivel láthatólag ehhez hozzá sem piszkáltak, ezért marad a Type-C és a Bluetooth. No meg a kihangosított mód, ami viszont kellően kompetens, főleg az alsó hangszóróval lehetünk nagyon elégedettek, a forgatható kamerába rejtett felső hangkeltő inkább csak kiegészítő szerepet tölt be. Dedikált zenelejátszó app nincs, gyárilag a YT Music adott, viszont a beállításokban van Audiovarázsló, ami mindenféle hangszínszabályozásra képes a Dirac közreműködésével úgy, hogy a játékoknál a sztereót is jobban széthúzza az elvileg teljesebb élmény kedvéért. Tény, hogy a Zenfone 8 Flip ilyen szempontból igen korrekt, ahogyan a készülékházon elhelyezett három mikrofon is ügyesen teszi a dolgát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Íme, a megvehető Qualcomm referenciamobil

    Az Asus közreműködésével dobja piacra a Snapdragon feliratú csúcsmobilt az amerikai vállalat. Ilyen árcímkével fanatikusok rétegmodellje lehet, de tömegtermék aligha válik belőle.

  • Akciófigyelő: Kedvezmények az Asusnál

    A ROG Phone ezúttal nem lett olcsóbb, de a Zenfone 8 új memóriacsomaggal és kedvezőbb áron szerezhető be, ahogy az előző generáció is.

Hirdetés