Hirdetés

IFA 2014: Prémium házban érkezik az új MeMo Pad 7

Az idei IFA kiállításon az elsők között tartotta sajtóeseményét az ASUS, melyen azon kívül, hogy elérkezett a mindenki által várva-várt pillanat, azaz a tajvaniak bemutatták az első okosórájukat, a ZenWatch-ot, több más érdekesség is leleplezésre került. Az új MeMo Pad 7 (ME572C/CL, típustól függően) például kedvező árazás mellett nyújt meglehetősen sokat, a prémium érzést az 50 százalékban alumíniumból és 34 százalékban üvegszálból építkező, 114,4 x 200 x 8,3 milliméteres és 269/279 grammos készülékház biztosítja.

A tajvani gyártó nem spórolt a kijelzővel, a MeMo Pad 7-be nevéhez méltóan egy 7 hüvelykes IPS-LCD megjelenítő került, mely 1200 x 1900 pixelt képes megjeleníteni és egyszerre tíz ujj mozdulatát tudja követni. A hardvert sem aprózta el a vállalat, a motorháztető alatt egy 64 bites architektúrájú, 1,83 GHz-re skálázott négymagos processzorral ellátott Intel Atom Z3560 chipet duruzsol. A RAM mérete 2 GB, a belső tárhelyé pedig 16/32 GB, mely microSD foglalatnak köszönhetően akár 64 GB-tal megnövelhető, ha pedig ez sem lenne elég, akkor adatok mentésére az ingyenes 5 GB-nyi felhőtárhely is használható.

Az 4G/LTE és sima WiFi-s verzióban, fekete, pezsgő és bíbor színekben elérhető táblagép hátlapjára egy 5, előlapjára pedig egy 2 megapixeles kamera került. A 11 óra üzemidőt biztosító akkumulátor mellett említést kell még tenni a WiFi, Bluetooth és GPS (GLONASS) képességekről, a dupla hangszóróról, valamint a legújabb ZenUI felülettel rendelkező Android 4.4 KitKat operációs rendszerről. A masina még ősszel elérhetővé válik, az alapverzió pedig egész kedvező, 200 eurós (60 ezer forintos) áron debütál majd.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés