Az új ASUS PadFone - végtelenbe zárva

Bevezető, tartozékok

Nagy öröm éri az újságírót akkor, ha valami olyan kerül a kezei közé, ami más, ami eltér az átlagostól. Olyan ez, mint amikor a kisgyerek egy számára teljesen ismeretlen dolgot lát és nem bírja ki, hogy azt a valamit megtapogassa. Az ASUS szeret játszani a termékekkel, nem félnek kipróbálni olyan újdonságokat, melyeket még előttük senki sem tett meg. De pont így születnek az innovatív termékek, így lehet könnyedén beépülni a köztudatba. A tajvaniak eleinte a táblagépek kapcsán váltak ismertté androidos körökben, később az okostelefonos üzletág is fejlődésnek indult.

ASUS PadFone Infinity
[+]

Jó koncepció viszont az, ha egy mobiltelefont és egy táblagépet lényegében ötvözünk? Ezt a kérdést vetette fel az ASUS, Jonney Shih klasszikusa előadására pedig sokan emlékszünk, amikor az első PadFone-t piacra dobták. A dolog bejött, a szakma és a felhasználói kör is meglehetősen pozitív fogadtatásban részesítette az innovatív terméket. A tajvani gyártó pedig kapott az alkalmon, megalkotta a második szériát, az újabb sikereken felbuzdulva pedig a tavalyi Mobile World Congress alkalmával az új PadFone-ról is lehullott a lepel. Az idő viszont telt-múlt, a lapkakészletek pedig fejlődtek, ez is kicsit elavulttá vált, így a tajvaniaknak újabb lépést kellett tenniük.

ASUS PadFone Infinity
[+]

Két lehetőség áll ilyenkor egy gyártó előtt, vagy kiadnak egy teljesen új készüléket, vagy az előző modell ráncfelvarrását vállalják, mely költséghatékonyabb és egyszerűbb. Az ASUS ez utóbbi mellett döntött, még a tavaly megrendezésre kerülő IFA előtt bemutatta tesztalanyunkat, amiben már egy jóval erősebb processzor dolgozik (azért nem maradt el közben egy Lite verzió leleplezése sem). Az eredmény pedig önmagáért beszél, megint kapunk egy kiváló 2 az 1-ben masinát, csak sokkal jobb anyagminőséggel, még inkább átgondolva. Az új PadFone (ami sokakban Infinity néven ragadhatott meg, de Európában ez nem használandó) újfent egyesíti a tabletet és a mobiltelefont, most is elég drága lett, de kapunk egy olyan kütyüt, ami talán elfeledteti majd a kifizetett összeget.

ASUS PadFone Infinity
[+]

A csomagolás elegáns, visszafogott, a gyártónál nem szerettek volna ezzel túl kirívóak lenni, kizárólag egy termékfotót helyeztek el a szürkés színekben pompázó felületre. A doboz tartalma már izgalmasabb, legfelül a tablet fekszik, ami alatt külön kis dobozba rejtették magát a mobilkészüléket, valamint külön részt kapott a microUSB kábel, a töltőfej, a hallójáratba illeszkedő kialakítást követő fülhallgató, és az ehhez tartozó több darab, különböző méretű gumiharang. Furfangos módon még a telefon alatt is maradt hely, ide került a leírást tartalmazó dokumentum, és a SIM-tálca kinyitásához szükséges segédeszköz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés