ASUS Fonepad 7 – tablet vagy telefon?

Bevezető, tartozékok

Régen volt már nálam tablet, és meglepődtem, mikor tudatosult bennem, hogy ASUS termékről még nem is írtam. Ezen információkkal utólag se volt rossz döntés, hogy a Fonepad 7-et hoztam el a másik alternatíva, egy Nokia Asha 503 ellenében. A gyártó neve elsősorban a számítástechnika világából ismert, jómagam is elégedetten használtam korábban a cég termékeit. Azonban az okostelefonok és tabletek elterjedésével a számítástechnika kvázi a zsebünkbe költözött, ebből a buliból pedig az ASUS se szeretett volna kimaradni.

Asus Fonepad 7
[+]

Nem ők az egyetlenek, akik más területen befuttatott márkanévvel próbálnak szerencsét egy új piacon, viszont talán épp ők azok, akiknek ez elég jól sikerült. Elég csak a teljesen egyedi és innovatív Padfone-ra gondolni, melyből most már a negyedik generáció kerül hamarosan piacra (meg jön a mini verzió is, mert az most nagyon menő). Közben a táblagépeknél is belecsaptak a lecsóba, itt is elég kulturált eszközöket produkálva. A Samsung Galaxy Note által létrehozott phablet kategóriára is felfigyeltek, ahol a Fonepad széria van versenyben.

Asus Fonepad 7
[+]

Ebből már két verzió is piacra került, most a legelső kiadás második generációját kaptuk meg a gyártó hazai képviseletétől. A készülék ízléses dobozkában kínálja magát, melynek fedelét felhajtva rögtön szembesülünk az eszközzel. Alatta fogjuk megtalálni a tartozékokat, a lista igen minimalista, csupán egy apró beüzemelési leírás, egy hálózati töltőfej és az USB kábel hármasából áll. Ja, meg adnak egy tüskét a SIM tálca kinyitására. A kicsomagolás közben lettem figyelmes egy műanyag keretre, amiről kiderült, hogy igazából asztali tartóként funkcionál. Apró, de hasznos figyelmesség, bár kicsit igényesebben is kidolgozhatták volna, a belső fele lehetne gumírozott, hogy biztosan ne karcolja meg a kijelző keretét.

Asus Fonepad 7
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés