Hirdetés

ASUS Fonepad - kívül-belül atom

Multimédia, kamera

A hátlapon található kamera 3,15 megapixeles felbontásra képes, így a képek maximális felbontása 2048 x 1536 pixelre rúg. LED-es villanó nem divat a tableteknél, így az éjjeli képeket érdemes nagyon gyorsan elfelejteni. A felület egész frankó, a képlövő gomb felett egy kis csúszka által tudunk azonnal közelíteni, bár ekkora felbontásnál nem túl szerencsés ezt a funkciót használni. Beállításokból itt is Dunát lehetne rekeszteni, van késleltetés funkció, ISO érték és fókuszmód váltás, a képeket pedig elláthatjuk koordinátaadatokkal is. A fehéregyensúly és az expozíció állítása alapfunkció, a képméretet pedig három lépcsőben adhatjuk meg. Az alkotásokat színhatásokkal tehetjük még különlegesebbé, a kép jellege portré, tájkép és éjszakai lehet.

ASUS FonePad
[+]

Nem kell meglepődni a képektől, mert nem fognak ámulatba ejteni. Napos időben egész jó a dinamikatartomány, a segédfény hiánya miatt azonban sötétben nem használható az eszköz, de gyengébb fényviszonyok közepette sem érdemes képeket készíteni. A zajszűrés miatt rendkívül könnyen elmosódnak a részletek, a vonalélesség messze áll a tökéletestől, miközben irtózatosan zajos marad az eredmény. Szerencsére a makró felvételek jól sikerülnek, valamint a képek színei is nagyjából megfelelnek a valóságnak. A HD videók minősége a szokásos tesztfelvétel keretében megtekinthető, én őszintén szólva messze többet vártam ennél.

ASUS FonePad
[+]

A zenelejátszási képességek nem rosszak, van például hangszínszabályzó, amivel mélyhangkiemelést és 3D hatást eszközölhetünk. Létrehozhatunk lejátszási listákat, a dalokat pedig szétválogathatjuk előadók, albumok, számok és műfajok (dance, pop, techno) szerint. A zenehallgatást véletlenszerű és normál sorrend szerint is végezhetjük. FM-rádió nem került beépítésre, így kizárólag a saját eszközünkön tárolt muzsikák elérése lehetséges.

ASUS FonePad Screen Shot ASUS FonePad Screen Shot

A Fonepad kijelzőjén nyilván élmény filmezni, főleg úgy, hogy a kijelző képernyője is méltó partner ehhez. A gyári adatok szerint a videolejátszó az MP4, H.264, H.263 formátumokkal birkózik meg, a Play Áruház kínálatának köszönhetően viszont más tartalmak megjelenítése sem okozhat gondot. A jó optimalizáltságnak és a korrektnek mondható hardvernek köszönhetően mind a 720p-s, mind az 1080p-s felbontás támogatott, egyik sem okoz gondot a készüléknek, még minialkalmazásban történő futtatáskor sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés