Hirdetés

Amazfit Neo - azok a boldog 90-es évek

Úgy néz ki, mint egy kvarcóra a kilencvenes évekből, de ez csak a látszat. Egy korrekt kis aktivitásmérő karperec tudását rejti a múltidéző design.

Külső

A doboz nem sok szót érdemel, egy összehajtogatott papír szelence, az órán kívül csak az USB-A végű töltőbölcső van a csomagban, de ezt sem tolták túl, a 12 centi “hosszú” kábelecske tényleg elég spórolós. De mielőtt nagyon megvetnénk ezért a gyártót, azért az említsük meg, hogy az egész cucc amúgy 40 dollárba kerül, ami egy hasonló képességű karperec árszintje, szóval nem lett attól drágább, hogy másképp néz ki, pedig azért annyi extra fejlesztési munkaóra biztosan volt vele, hogy teljesen új “felhasználói felületet” kellett tervezni és leprogramozni.


[+]

A cucc műanyag, a poliuretán szíjjal együtt 32 grammot nyom, egyáltalán nem nagy és nehéz. A kijelző 1,2 inches, felbontást azért nem lehet megadni, mert nem egy grafikus panelről van szó, ami imitálja a klasszikus kiírásokat, hanem egy három részre bontott felület, ahol a felső sor dotmátrix, meg a kis köröcskében is ez a technológia van, ahol viszont az időt mutatja, az bizony a jó öreg folyadékkristályos megoldás, azaz, igen, ami szegmensekből rajzolja ki az időt. Meg azt, hogy helloleo… ha ez mond még valakinek bármit, noha ezt pont nem tudja a masina, mert csak az órát jeleníti meg ebben a formában. Ez amúgy egy transzreflektív STN kijelző, ami nem is kapcsol le, mindig mutatja az információkat és világoskék háttérvilágítás is van, amit viszont mi is tudunk aktiválni a vissza gomb hosszas nyomásával, nem csak akkor látszik, amikor esemény történik.


[+]

A szíj 20 mm-es, cserélhető, iszonyú tág határok közt állítható, mert végig van lyuggatva. Az óratesten négy gomb van, kettő-kettő felosztásban a két oldalon, ok-vissza és le-fel funkciókkal rendelkeznek. A töltést hátul kapja a termék, a bölcsőt kis karmok fogják rá az óratestre, de elég szerencsétlen a kialakítás, mert nagyon pontosan kell illeszteni, különben a kis karmok pont az oldalsó gombokat nyomják meg. Sebaj, három hetente egyszerre kell ezzel szórakozni, utána a 160 mAh-s akkumulátorral megint elketyeg egy csomó ideig. A Neo vízálló, 5ATM-es szintet hoz, ez ugye 50 métert jelent, amit persze teszteltek, de nagyon ajánlják, hogy a vizes órát törölgessük meg, ha már nem úszkálunk.


[+]

Fekete, piros és szürke színben létezik a termék, alul PPG pulzusmérőt találunk, amely folyamatos monitorozásra is képes. Persze van alvásfigyelés, de GPS-t ne várjunk el ennyi pénzért. Összességében egyáltalán nem tűnik egy kétpálcás bóvlinak a termék, persze műanyag az egész, de az ihletet adó, korabeli cuccoknál sem volt ez másképp.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés