Hirdetés

Kerek előlapos okosórát mutatott be az Alcatel

2015-ben minden korábbinál nagyobb lendületet vesz az okosórák piaca, pedig a 2014-es esztendő sem volt gyenge, gondoljunk csak az Apple Watch bejelentésére, a telefonálásra is alkalmas Samsung Gear S érkezésére, vagy az Android Wear rendszer startjára, olyan kerek előlapos készülékeket szülve, mint a Motorola Moto 360 vagy az LG G Watch R. Az Alcatel is csatlakozik az utóbbi trendekhez, viszont az Android Wear helyett a One Touch Watch a gyártó saját rendszerét futtatja, amelyhez Android mellett iOS-re is érkezik kapcsolódó szoftver.

A One Touch Watch, vagy egyszerűen csak Watch kompaktabb méretű fenti riválisainál és rejteget a külcsín alatt egy-két meglepetést. Ilyen például az óraszíj, aminek az egyik fele USB csatlakozóra végződik az eszköz töltéséhez, ennek előcsalására egyszerűen fel kell pattintani védősapkáját. Védelemmel egyébként a Watch is el lett látva, méghozzá IP67-es por- és vízállósággal. Nem maradhatott t ki a hátlapba épített pulzusszámmérő sem, de jár gyorsulásmérő és iránytű is. Az órarész egyébként fém borítást kapott, és az egyetlen kezelőgomb jobbra került, a Watch ugyanis érintéssel kezelhető.

Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a Moto 360-hoz hasonlóan ezúttal sem kapunk teljes kör kijelzőt, és ezúttal is az 1,22 hüvelykes megjelenítő alja lett "levágva" (a fennmaradó rész tulajdonképpen home érintőgombként funkcionál). Bár a 210 milliamperórás akkumulátor, amellyel az Alcatel több napos használatra számít, az USB-csatlakozóval tölthető, a készülék Bluetooth 4.0 kapcsolattal kommunikál az androidos (4.3+) vagy iOS-es készülékkel (7.0+). A szokásos fitnesz appok mellett a mobiltelefonra feltelepítendő alkalmazás képes az értesítések és más hasznos információk elküldésére is, a kijelzőt emellett exponálógombként is használhatjuk a telefon számára. Ha pedig mobilunktól túl messze kerülnénk, a Watch finom rezgéssel adja tudtunkra a dolgot.

Ha alkalom adódik, a Watch-ot a Las Vegas-i CES-en mi is kipróbáljuk, a hivatalos árról viszont már most be tudunk számolni, és itt szól az Alcatel okosórája igazán nagyot: a készülék ugyanis 150 dolláros áron, azaz 40 ezer forintos áron startolhat el, ami még akkor is remek ajánlat, ha idehaza rájönnek az extra adóterhek. A hazai megjelenésről azonban egyelőre nem rendelkezünk információval.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

Azóta történt

Hirdetés