Hirdetés

Aeno RC4S - génjeiben van a takarítás

Ha egy eddig mással foglalkozó márka robotporszívóval jön piacra, akkor általában eleinte ehhez partnereket keresnek. Az Aeno jó partnert talált.

App és takarítás

Az alkalmazást én speciel már ismertem az Aeno Heater tesztje miatt, egy gyors regisztráció után a párosítás folyamata pofonegyszerű. Maga az app sem összetett, hiszen kvázi egy Tuya Smart átbrandelt változatáról van szó, ami egyrészt azt jelenti, hogy kapásból össze lehet kötni Google Home-mal, másrészt viszont most is az vele a gond, hogy bár a Tuya megoldását kapjuk meg, de mégsem tudjuk a már meglévő Tuya eszközeinkkel összedrótozni. Ezúttal is igaz az az megállapítás, hogy nem, nem ciki a Tuya Smartot használni, millióegy eszköz használja még, nem attól lesz az Aeno jobb, prémiubb érzetű, vagy menőbb, hogy saját alkalmazást erőltet, hanem pont attól, hogy be tud tagozódni egy már meglévő ökoszisztémába.

[+]

A középkategóriás robotporszívóknál elvárt összes funkció adott, mondjuk a nyelvválasztást nem sikerült összehozni, mert ha kínait választunk a szoftverben, akkor fog angolul karattyolni, ha angolt, akkor lengyelül, ha pedig ukránt, akkor tényleg ukránul. Eközben maga az alkalmazás magyarul is igyekszik tájékoztatni, de a fordításra érdemes lett volna felvenni egy fickót, mert olyan üzenetekkel traktál, aminek az értelmezéséhez “tolmácsot szeretnék kérni”. Alant a screenshot, nem idézgetnék, egyértelmű, hogy min kéne még dolgozni:

[+]

Ha több Aeno bigyónk van, akkor létre lehet hozni bizonyos szcenáriókat, itt hatványozottan érezhető, hogy a Tuya Smart ökoszisztémára mennyire nagy szükség lenne. Egy porszívónál mondjuk alapvetően nincs olyan sok trigger, ami befolyásolná a működést (akkor takarítson, ha délelőtt 11 óra van ÉS csukva az ablak?), szóval ez annyira nem fájó ebben az esetben. Jó pont, hogy a cucc több térképet is el tud tárolni, ezek között manuálisan válthatunk többszintes ingatlan esetén. Ha új helyen van a termék, akkor mindig azzal kezdi, hogy szisztematikusan körbejárja a hajlékot, után pedig sávosan és akkurátusan takarít. Ha nem maxon járatjuk, akkor a szőnyegre érve felemeli a szívóerőt, felmosás üzemmódban pedig elkerüli a kárpitokat.

[+]

Mivel pont volt nálam több porszívó is, ezért kiderült, hogy az Aeno pont ugyanolyan sebességgel takarít, mint a jóval drágább Roidmi EVA, ez egyébként a szokásosnak tekinthető percenkénti egy négyzetméter. Nyilván egy full üres és tökre négyszögletes szobában ennél gyorsabb, de az emberiség bútorokat is használ, azokat pedig kerülgetni kell. Jó pont, hogy az Aeno robot át tud mászni 2 centiméter magas küszöbökön is, a mindig kritikus pontnak számító ruhaszárító lábában nem akadt el, de a kábeleket, vagy a földre dobott hátizsákok szíját ugyanúgy magára tekeri, mint bármi más. Aztán persze pampog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés