Aeno RC4S - génjeiben van a takarítás

Ha egy eddig mással foglalkozó márka robotporszívóval jön piacra, akkor általában eleinte ehhez partnereket keresnek. Az Aeno jó partnert talált.

Hirdetés

Bevezető

Porszívóügynök lettem. Nem feltétlenül erről a karrierről álmodtam 5 évesen (akkor még toronydaru kezelő szerettem volna lenni, de ez sajnos nem jött össze), de szerencsére nem arról van szó, hogy random háziasszonyokhoz kopogok be tukmálni, hanem pont úgy esett, hogy egyszerre több porszívó is érkezett tesztre. És ez kiváló alkalmat teremtett arra, hogy ugyanott, ugyanakkor, ugyanolyan körülmények között lehessen ezeket egymás után kipróbálni.

Két Roidmi között az Aeno
Két Roidmi között az Aeno [+]

Az Aeno RC4S a gyártó csúcsmodellje, el is kérnek érte 180 ezer forintot. Ezt a gépet lehet kapni itthon hivatalos forgalmazásban, van hozzá garancia és terméktámogatás, viszont relatív ismeretlen márkaként nem könnyű a helyzete a forgalmazónak: hogyan győzzük meg a vásárlókat arról, hogy érdemes pont ezt a masinát választani? Hát egyrészt úgy, hogy kérjük meg a Mobilarenát, hogy tesztelje le — de hát ez kétélű fegyver, ha a termék mégsem olyan csodás, akkor pont az ellenkező hatást váltja ki a dolog, másrészt viszont a nagyáruházakban szem elé kerülő termék pont lehet annyira vonzó, hogy érdekelni kezdje az ügyfelet.


[+]

Az Aeno ezt tartotta szem előtt, amikor az RC4S-hez donort keresett. Miért kell egy porszívóhoz donor? Nos, ha egy gyártó most lép be erre a piacra, akkor nem feltétlenül az éri meg kezdetben, hogy hosszú és költséges termékfejlesztési procedúra eredményeképpen teljesen saját tervezésű modellel érkezzenek, hanem gyorsabb és hatékonyabb partnereket találni ehhez. Nem csak ők csinálják így, a Karcher első robotporszívói is kvázi átbrandelt készülékek, viszont nyilván egyik cég sem köti a júzerek orrára, hogy honnan származik a masina, az Aeno kapcsán is olvasói segítséggel találtuk meg (innen is nagy pacsi Graphics fórumtársnak) az eredeti motyót, ami egy Liectroux G7.


[+]

A Liectroux (annak ellenére, hogy totál franciának hangzik) egy kínai gyártó, sokszor bukkannak fel termékei különböző kínai webshopok kínálatában, egy kedvező árfekvésű modellt már mi is teszteltünk és meglepően jók voltak a tapasztalataink. Viszont a Liectroux G7 nem kapható kábé sehol, csak az Aliexpressről lehet megrendelni, az ára viszont pont ugyanannyi, mintha itthon besétálnék egy boltba és levenném a polcról az Aeno RC4S-t, vagyis szerencsére nem az történt, hogy átemblémáztak egy meglévő masinát és drágábban próbálják eladni, mint amennyiért a donor megvehető. Amíg ezzel nem szembesültem, addig persze buzgott bennem az előítélet, hogy na, már megint trükközik itt valaki, de ezzel az árazással már abszolút más a történet optikája.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés