Hirdetés

Roidmi EVA - felmossa nélküled a padlót

A Xiaomi holdudvarába tartozó gyártó robotporszívóinak csúcsmodellje nagyon ügyes, de nem hibátlan.

Hirdetés

Bevezető

Egy kutyával súlyosbított lakásban élek. És akinek van háziállata, annak nem kell különösebben magyarázni, hogy mit jelent a mindenhol fixen jelen lévő apró szőr, vagy éppen az ördögszekerekké összeálló, az enyhe huzatban vadnyugati jelleggel a padlón gördülő szőrcsomó, vagy a ránézésre tisztának tűnő szőnyeg, amire mégsem érdemes leülni világos árnyalatú gatyában. Ezeken (is) hivatott segíteni az akár napi szinten a tetthelyre rendelt robot, amely legalább a cucc nagyját összekaparja, hogy a hétvégenként esedékes komolyabb nekibuzdulás ne tűnjön minden alkalommal olyannak, mintha egy istállót pucolnánk éppen ki.


[+]

Eddig is működött a háztartásban robotporszívó, méghozzá a pár éve már tesztelt Proscenic M8 Pro, amely szintén nem egy belépő kategóriás masina, de a Roidmi által küldött EVA magasabbra teszi a lécet, legalábbis a specifikációk kapcsán mindenképpen. Ezeket az eszközöket látatlanban számos paraméter alapján tudjuk megítélni, ilyen a szívóerő (az EVA 3200 Pa-t tud), ilyen a szenzorok mennyisége és milyensége (a gép tetején egy LiDAR is található), ilyen a felmosási képesség, az akkumulátor (5200 mAh), az átmászandó akadályok maximális magassága (2 centiméter) és az egy töltéssel történő folyamatos működés (120 perc). Ezen számok alapján az EVA felsőkategóriás megoldás, noha pont szívóerőt tekintve már vannak erősebb masinák a piacon.


[+]

De ami a leginkább látható módon megkülönbözteti a belépő kategóriás és a komolyabb készülékeket, az a dokkoló milyensége. Olcsó árszinten a gépek csak egy töltőállomást kapnak, a port (és adott esetben a vizet) saját maguk tárolják addig, amíg a méretbeli korlátok miatt szűkös tartály nem lesz tele, aztán az ember odamegy és üríti maga a cuccot. A magasabb árfekvésű termékeknél azonban a dokkoló egy jóval nagyobb doboz, amely minimum tartalmaz egy porzsákot, a gép pedig takarítás után ide tér vissza és tolja át az összeszedett mocskot, hogy aztán ezt jóval ritkábban kelljen cserélni. Esetünkben az EVA ezt azzal fejeli meg, hogy a dokkolóban nem csak porzsák, hanem két víztartály is található a tiszta és a koszos víznek, plusz azt állítja magáról, hogy felmosás után kimossa a pamacsokat és meg is szárítja azokat. Szóval ez mind szép és jó az elméletben, de a gyakorlat azért néhol kicsit más.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés