- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoltanRobi
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Mindegyik módszer jó és működik, de nincs olyan megoldás ami otthagyja a kis ikont?
Tudom hogy ugyanaz lesz a végeredmény és ezek a megoldások is elég kényelmesek, csak már annyira megszoktam úgy, hogyha meg lehetne csinálni tök jó lenne.... -
scarabeus86
tag
Üdv!
Mióta frissítettem Win10-et FCU-ra, olykor nem lehet sem html5, sem flash videókat nézni, mert nem indulnak el. Se Yt, se indavideo, se videa, semmi. Egyik böngészőn sem. Ha "beletekerek" a videókba, az éppen ott levő állókép jelenik csak meg. Hardveres gyorsítás kikapcsolása sem segít. Speedtest szerint jó a netem és pingem is. CPU használat 10% alatt van, tehát nem attól lassul be. Egyedül az segít, ha újraindítom a rendszert.
Mi okozhatja ezt? VGA driver esetleg? Vagy Win 10 specifikus bug? -
vlevi
nagyúr
válasz ZoltanRobi #67901 üzenetére
Munkahelyemen még W7 van, de megmondom az őszintét, most hirtelen nem tudom mire gondolsz, hogy ottmarad a kis ikon?
Ha több példányban akartam valamit indítani, akkor win7 alatt is a középső egérrel kellett elindítanom. -
ZoltanRobi
tag
Igen picit nehezen tudom elmondani bocsi!
Csatolok 1 print screent-t...Amit el szeretnék érni:
Itt ki van rakva gyorsindítás ikonban az outlook, total commander és firefox.
Ha megnyitok valamit, itt pl. a firefoxot 2x, akkor a kvázi négyzet alakú kis ikon alakul át és nyílik meg.
Amit szeretnék, hogy ugyanolyan kis négyzet alakú ikon maradjon mint az outlook és total commander és akárhányszor rákattintok, annyiszor nyissa meg a progit.Win XP alatt még ez volt a default, és Win7 alatt is be tudtam állítani, de itt ami ki van pinelve ikonba, arra kattintok, megnyílik, és ezzel "eltűnik" a kis ikonom és átalakul a program "tabbá".
-
addikt
válasz ZoltanRobi #67904 üzenetére
-
davidsone
addikt
Üdv!
1607-en vagyok és nem akar frissülni. 1703/1709-re magától kéne átállni v nekem kéne feltolnom?
Most jut eszembe régebben toltam egy DWS lite-ot lehet az miatt nem frissül?
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
davidsone
addikt
válasz quailstorm #67907 üzenetére
köszi!
lehet h a dws miatt nem frissül?
már tolom is rögtön észlelte h régebbi verzió van fent...
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Lenry
félisten
az FCU óta az asszony laptopja azt csinálja, hogy ha összecsukjuk, akkor elalszik, ahogy eddig is, de egy bizonyos idő eltelte után hibernálja magát.
ki lehet ezt valahogy kapcsolni, hogy ne hibernáljon?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
madrac
senior tag
válasz ntomtb #67432 üzenetére
Az nincs fent (1607 build), de a tobbi frissitest felraktam es par napja csontra fagy veletlenszeruen, de ugy hogy semmi nyoma sincs sehol. Kep sotet, semmire sem reagal.Szinten AMD vga kartya. Regebbi kartya, igy nem szoktam surun frissiteni a drivert. Lehet hogy kellene...
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Szerintem nem pont arra gondolt. XP alatt volt Quick launch toolbar, hetesen is megvan, csak el van dugva, itt is megvan, csak nem reklámozzák.
A lényeg, hogy bárhol létrehozhatsz egy mappát, és azt a mappát kiválaszthatod, mint eszköztár.
Azok a parancsikonok, amik ebben a mappában vannak, azok meg fognak jelenni az így létrehozott eszköztárban. Ennek az eszköztárnak a méretét úgy lehet beállítani, hogy feloldod a tálca zárolást. -
Cry0
őstag
ma újra dobtam a gépemet, nincs 2 órája és már valamiért a start menüt nem engedi megnyitni
tippekIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Pécsi gyerek
addikt
Olvasom itt a hozzászólásokat,és nem tudom hogy mi van most akkor Szóval,ha rányomok,hogy kikapcsol,akkor csak hibernálja magát,ténylegessen nem kapcsol ki? Alvásba néha elszoktam küldeni,sőt automatice bevan állítva,hogy 20 perc után alvás Hogy is van ez?
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
quailstorm
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #67918 üzenetére
Nem teljesen hibernálás, mert az áramot leveszi, és BIOS-ból indít, de a memóriaképet kimenti HDD-re és nem állítja le a rendszert, továbbá lezárja a fájlrendszert és beállítja a bootot is. Legközelebbi indításkor csak a W10 indulhat normál módban és a hibernálási képből áll vissza.
Tehát technikailag hibernál, de nagyon nem ugyanaz mind a tényleges hibernálás funkció.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz quailstorm #67919 üzenetére
Ahh,köszi És ezt ki lehet kapcsolni?Én szeretem ha valamit kikapcsolok,az kapcsoljon is ki.Majd bekapcsnál elkezdi előröl azt jóvan...
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
Adott egy HP ProBook 430 G4 (Y7Z51EA#AKC) és Windows 10 pro. A legutóbbi windows frissítés óta problémáim vannak a hanggal. Most megint épp fel sem ismeri az eszközt. De volt rá példa, hogy a fülessel hibátlanul szólt, a hangszórón viszont meg se mukkant. Illetve olyat is produkált, hogy 5-10 mp.-re némult el (ilyenkor meg is jelent a tálca ikonon a piros x), aztán szólt tovább. Újratelepítettem a rendszert, gyártó oldaláról szedtem le a drivereket, de csak pár napig volt jó. Próbáltam régebbi drivereket, illetve a HP Support Assistant-al is lefrissítettem, de semmi. Van valami ötletetek?
Pendrive-os Linux alatt hibátlan a hang, tehát szoftveres a gond. -
Spec
őstag
válasz Pécsi gyerek #67921 üzenetére
Hagyd a fenébe. Kikapcsol az rendesen. A Win 10 gyors indítása az nem teljesen olyan mint egy sima hibernálás, csak hasonlít hozzá. Lehurrogott itt mindenki, hogy azt állítottam, sose hibernálom a gépet, aztán megkaptam, hogy de mégis mert be van kapcsolva a gyors indítás, ami valójában hibernálás, és nem is tudtam róla eddig. Most itt írják, hogy nem is hibernálás valójában, csak hasonlít hozzá.
Közben utánanéztem én is, és a gyors indítás nem egyenlő a hibernálással, csak annyiban hasonlít hozzá, hogy menti a memóriaképet a winyóra, és azt tölti vissza, és a következő indításnál, azt a munkamenet folytatod. Ettől még rendesen kikapcsol a géped, és rendesen a BIOS-tól fog elindulni, tehát nem olyan mint egy sima hibernálásból való ébresztés. Nyugodj meg, nyugodtan kikapcsolhatod így a géped, és semmi gondot nem fog okozni alap esetben.
Akkor nem ajánlott a használata, ha több rendszert használsz egy gépen. Amúgy meg akár fél percet, vagy többet is nyerhetsz vele bootnál, és semmi egyéb hátránya nincs.
Ha mégis ki akarod kapcsolni, akkor Gépház->Rendszer->Energiagazdálkodás-> További energiabeállítások->A főkapcsolók funkciójának megadása menüben tudod, ha kiveszed a pipát a Gyors rendszerindításnál.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
kezo0
addikt
„Amúgy meg akár fél percet, vagy többet is nyerhetsz vele bootnál, és semmi egyéb hátránya nincs.” —> Dehogynem, amennyivel hamarabb tölt be induláskor a rendszer, annyival tovább tart neki kikapcsoláskor a leállás.
De mindenki eldöntheti, mit részesít előnyben. Engem pl. rohadtul idegesít, ha kikapcsoláskor még sokáig piszmog a gép.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Spec
őstag
Pont, hogy nem. Direkt leteszteltem, és gyors indítás bekapcsolása mellett kb. fél perccel gyorsabban bootol a rendszer, és a leállítás kb. 4 sec volt. Miután kikapcsoltam a gyors indítást, a leállítás is felugrott 12 sec-re kapásból. Szóval ez az elmélet se áll meg
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
mpo
veterán
válasz quailstorm #67919 üzenetére
Nem tudtam miért van hiberfil.sys, amikor nem is akarom hibernálni.
Lekapcsolás után a villámvédős elosztót is kikapcsolom, áramot se kap.Ha érted, akkor már elavult.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz ScomComputer #67926 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is - megnéztem az előbb, és nekem sincs. Pedig valószínűleg üzemel a piszok, mert ugyan gyorsan indul a gép (SSD-től el is várható), de qrva lassan hajlandó csak leállni (még fél percig világít a HDD LED).
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
quailstorm
nagyúr
Nézd, attól hogy kavarsz, még nem leszel jobb ember.
Annyiban nem hibernálás, hogy nem egy adott munkamenet lefagyasztására irányuló felhasználó által direkten kért parancs. Meg annyiban, hogy nem kell neki áram. Minden más technikai paraméterében az.
A rendszer nem áll le, ha valamit módosítasz a filerendszerén kívülről akkor jöhet a checkdisk meg az error, valamint egy speciális indításhoz is először gépházból kell speciális újraindítást csinálni.Én ellene vagyok ennek, mert ki tudom várni, mert ha mindig 0-ról indul akkor stabilabb a gép és biztosan nincs memóriaszivárgás. És mert a quick boot off kombinálva a bcdedit legacy beállításával visszahozza az F8 bootmenut. Én már láttam olyat a fórumon, hogy nem indult be a laptop, user kereste a csökkentett módot. Ja az nincs, csak ha el tud indulni az OS.
Mindenki azt csinál amit akar, de attól még a quick boot a felhasználó tulajdonképpeni átverése lesz egy gyorsabbnak tűnő indítás reményében. Hogy ennek van-e mellékhatása az az adott hardverkonfiguráción és a felhasználás módján múlik. Általános esetekben új gépeken nincs hátránya. Abban a pillanatban, hogy baj van, akkor már nem a legjobb, akár át kell rakni a vinyót másik gépbe adatot menteni, akár rendszerhiba van. Ha meg valaki hardcore infós az meg tudja hol kell kikapcsolni.
Ha vitatkozol azzal, hogy miért átverés, itt egy eshetőség.
Telepítesz valamit, ami újraindítást igényel a befejezés után. Rányomsz hogy majd máskor. Kikapcsolod a gépet. (eltelik idő értelemszerűen) Bekapcsolod a gépet. Ja hogy nem is kapcsolt ki... Persze az újraindítás már tényleg újraindít, de ha valaminek megváltozik a funkcionalitása át is kéne nevezni.1709-em nincs, bár nem látom hogy kivették volna. Innen le lehet szedni egy bat filet hozzá: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ga3rieL
senior tag
Helóka.
Nagyon sürgős válasz kéne. Van 1 HP G7000 lapi, fogalmam sincs hány éves, 1.47ghz proci, másfél gb ram, és mikor bevan kapcsolva, és mikor dolgozik, akkor zajokat hallok,krepegéseket, nemtudom a ventil e az, vagy a vinyó. mert ha elakarom inditani az MCT-t, akkor jobban krepeg, vagyis akkor gondolom a vinyó hibás, és nem a ventil, és 1x fogja magát, és kikapcsol,. Szerintetek? Vinyó már ment tönkre vagy a ventil krepeg,zörög, némikor mint a hajnyíró gép
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz ScomComputer #67932 üzenetére
Akkor nálam is ez lesz, én is tiltottam. De akkor mi a fenét csinál fél percig leálláskor?
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
quailstorm
nagyúr
válasz ScomComputer #67932 üzenetére
powercfg.exe /hibernate off lefuttatása után nem lesz ott a vezérlőpultban, szóval valószínűleg ez az oka.
(#67931) Géb89: akkori vinyók még elég szépen kerepeltek, de a kommentednek sok értelme nincs. Van füled, a HDD-nek meg van SMART táblája, ahhoz van HDSENTINEL, aztán a kettőből kisakkozod mi van. Nem tudom mit vársz egy ilyen kommenttől, hogy milyen látnok fogja megmondani.
(#67934) Bogyó bá' : azt néha én is szeretném tudni, egy-két húzósabb nap után akár 1-2 percig is még teker nálam, pedig még a skype-ból is kilépek leállítás gomb előtt...
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz quailstorm #67930 üzenetére
"Nézd, attól hogy kavarsz, még nem leszel jobb ember."
1. Tököm se kavar. Tényeket írtam. Ti állítottátok, hogy ez hibernálás, és gyakorlatilag kiröhögtetek, hogy nem tudtam. Aztán meg szépen elmismásolva a tényeket, utólag le is írtad, hogy valójában nem is hibernálás, csak hasonlít rá. Akkor ki is kavar itt?
2. Nem ettől akarok jobb ember lenni. Senkinek nem egy-két fórumposzton múlik az embersége.
3. Légyszi magyarázd már el, hogy ha nem kell neki áram, konkrétan, még az elosztót is lekapcsolhatom nyugodtan, akkor ez miért ne lenne rendes kikapcsolás. Te magad is írtad, hogy nem kell neki áram, utána meg írod, hogy a rendszer nem áll le, meg hogy valamit módosítasz a fájlrendszeren kívülről. Nem gondolod, hogy ez kicsit ellentmondásos. Ha nem kell áram, akkor miért ne állna le a rendszer, és hogyan módosítasz rajta bármit is?
4. Légy szíves ne személyeskedjünk, Maradjunk a száraz tényeknél és konkrétumoknál."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
DS39
nagyúr
válasz quailstorm #67930 üzenetére
+1
Első dolgom, hogy kikapcsolom azt a sz.rt... -
quailstorm
nagyúr
A gép leáll, a rendszer viszont hibernál.
Ha szerinted a Windows 10 fast startupja nem felel meg a hibernálás fogalmának, akkor jelentkezz.
Az, hogy nem akarsz szöveget értelmezni, és hogy mismásolásnak akarod nézni amit írok, mert be vagy gurulva, nem fogja előrébb vinni a dolgokat.A hibernálásnak nem kötelező alapfeltétele hogy áram alatt legyen a gép... Az csak egy általunk megszokott implementáció.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz quailstorm #67935 üzenetére
Köszi..de akkor miért tünt el,mást nem használtam...
-
quailstorm
nagyúr
válasz ScomComputer #67939 üzenetére
Mert ha letiltod a hibernálást mint szolgáltatást, akkor a gép nem tud hibernálni, ergo értelmét veszti egy hibernálásra vonatkozó beállítás.
Most jelenítse meg kiszürkítve? Az még jobban megkavarná az átlagusert -
Pécsi gyerek
addikt
Na én is jót kérdeztem Köszönöm mindenkinek a válaszokat Majd letesztelem,és eldöntöm akkor hogy melyik opció a jó nekem.
-
Ga3rieL
senior tag
a sentinel szerint, telj: 100 kondi 85. vagy nemjól mutat. de ennyira zajos nemlehet, olyan nincs. a saját hangom nemhallom tőle. és ha meg jobban dolgozik, ki esik. nemlehet vele előre jutni w10 frissítésbe sem. és tessék,megint kiesett.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz quailstorm #67940 üzenetére
Jaja..igazad van...engedélyezve,már ott is van.... THX....
Mondjuk ennek ssd-nél nincs nagy jelentősége,úgy hogy inkább offolom...
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
A Firefox leállítása után néztem a System Explorerben mi történik, elég sokáig tart mire befejeződik.
Csak ez után állítom le a gépet.
Ha piff-puff Firefox bezár, gép leáll, lehet hogy tovább kéne várni (előzmények, könyvjelzők, stb. mentése).
Annyit nem ér az a pár másodperc, hogy ne tudja kiírni.Ha érted, akkor már elavult.
-
Spec
őstag
válasz quailstorm #67938 üzenetére
Egyrészt nem vagyok begurulva, ahhoz ennél azért lényegesen több kell. Jah és nem én kezdtem okoskodni se, és nem én kötöttem bele többetekbe, hanem ez fordítva történt. Tudok szöveget értelmezni, de azt hiszem folyamatosan elbeszélünk egymás mellett.
Én hibernálás alatt azt értem, amikor én magam rányomok a hibernálás gombra, és a rendszer hibernálja magát. Amikor a kikapcsolásra nyomok, és a háttérben lementi a memóriaképet, majd a következő újraindításnál, onnan folytatom a munkamenet az nekem nem hibernálás, hanem kikapcsolás. Csodálatos módon ezt a MS is kikapcsolásnak hívja, hiszen az van odaírva.
Tőlem ti hívhatjátok hibernálásnak, és nyugodtan ki is kapcsolhatjátok a gyors indítást is, engem különösebben nem izgat. Csak ne legyen úgy beállítva mint valami szentségtörés annak ellenére, hogy amúgy ez az alap és ajánlott beállítás is a MS részéről.
Részemről a téma lezárva. Én használom, aki meg nem akarja az ne használja.
-
quailstorm
nagyúr
Nézd, nyugodtan hívhatod az almát körtének, és a kavéscsészébe töltött pálinkát is kávénak, legfeljebb néhányan "gyakorlatilag kiröhögnek, mert nem tudtad".
Szerintem is érdemes ráhagyni.
Olyan erős mondatok hangoztak el a szádból, hogy nem lehetett nem hülyének nézni. #elvbőlnemhibernálokHa valaki elvből nem hibernál, az pl én vagyok, mert szeretem, ha mindig meg van az inicializáció. (3-ból csak egy gépem multibootos)
[ Szerkesztve ]
-
Ga3rieL
senior tag
válasz quailstorm #67945 üzenetére
sentinel szerint. jelenlegi 40fok, átlaghő 38.50... max 40. max hőm. telj. élettartam alatt 54 fok.
-
quailstorm
nagyúr
-
Spec
őstag
válasz quailstorm #67947 üzenetére
Hagyjuk már ezt. Nyugodtan leszállhatsz a magas lóról, mert ettől te se leszel jobb ember, ha már itt tartunk. Mondtam, hogy ne személyeskedjünk, mert nem hiszem hogy ez összefér a fórum alapelveivel. Örülök neki, ha te emiatt valakit hülyének nézel, mert kijelenti, hogy elvből nem használja a hibernálást. Remélem ettől, most sokkal jobb a lelkednek, hogy itt sározol a fórumon.
Igen, én nem is használom. És mint mondtam nálam az a hibernálás, amikor én rányomok a hibernálásra. ilyet sosem tettem eddig, és ezután se fogok, vagyis tartom magam az elveimhez. A MS által a Windowsba programozott háttér folyamatokra nincs, vagy csak részben van ráhatásom, de mint te is említetted a gyors indítás, nem egyenlő a hibernálással, vagyis olyan problémán pörögsz, ami valójában nincs is
És szerintem itt fejezzük is be a párbeszédet erről, és úgy általában is. Köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest